Setakat hari ini, berapa hari anda berjaya puasa penuh?

Voice your Opinion
Penuh sehingga hari ini
Kurang dari 5 hari
Kurang dari 10 hari
Kurang dari 15 hari
Saya tidak berpuasa tahun ini

832 respon

30 Balas

sebelum nk puase dokter xbg sye puase. sye Pon tringin nk puase, saya sempat puase 1 hari je. lpas tu g chek klinik tkanan naik mendadak. dokter Pon dh xbg puase. sebab bahaya dekat kandungan. semua Ade. obes, darah tinggi, kcing manis. so sye diketegeri beresiko. ulang alik klinik. nnti kne jumpe doctor pakar plop. hahahah dugaan betul. baru anak pertama. dh dugaan mcm ni. stiap kli jmpe ngan doctor ye tye puase x. sye ckp xla dh xbg puase. mkan on time, mkan ubat Pon kene on time. nnti nk kene ganti nohh jenuh nk habiskan puase yg tggal ni.

11 hari puasa penuh. 5 hari tu ; 4 hari buka puasa awal sbb hypo. 2 hari tu kelaparan sangat dan tak bertenaga sebab sahur sebiji kurma dan air kosong ;tak cukup kalori, air dan nutrien. #penyusuan susu ibu #pre diabetes

Dh tggl puasa 6hari, wlaupn sy ade gdm tp alhamdulillah sy xde hypo atau lpar melampau , cuma kdg² prut rse skit, pedih ulu hati tu yg risau trpkse berbuka..Alhamdulillah wlaupn puasa pg klinik scan bby, bby aktif sgt ☺️🤲

Alhamdulilahh berjaya 3 hari je.. Selebih nyaa muntah.. Puas tahan supaya tak muntah.. Tapi tak berjaya juga.. Lajuu je dia nak keluar.. Hmm.. Law pun dah makan ubat.. Asal perut terasa lapa sikit je mesti muntah.. Hmm

2mo ago

saya muntah sekali. Ahad haritu. alhamdulillah larat lagi nak puasa. teruskan puasa juga sebab tak sengaja dimaafkan.

Xla penuh dr awal hingga ari ni,adala jugak terpecah 3ari,tp alhamdulillah dpermudahkan puasa tahun ni,tahun sebelum2 ni xlarat n takut nak puasa,tp tahun ni dpermudahkan,btw 28weeks

saya pregnant 13minggu.. puasa bru dpt 15hari🥹 dlm masa yg sama..risau dgn kandungan..sbb sejak mengandung ni..selera mkn kurang..nasi memang xsentuh langsung🥹

19 Hari 💪🏻 4 hari tak puasa sbb bby kurang gerak and pedih ulu hati sangat2. Pedas sampai tekak, terpaksa berbuka 😵‍💫 37w5d🤲🏻

17 hari puasa penuh 6 hari tu berbuka puasa awal, sebab terlalu hypo. 1 hari tu g minum air gula. #firstmom #pregnancyfirst

alhamdullilah hari ni baru masuk 30 weeks n puasa penuh..baby bagi kerjasama kat momy untuk berpuasa penuh..hehe insyallah

saya puasa 15hari.. Hari ke 16 dapat taw baby dh xgerak.. alhamdulillah Allah bg saya anak syurga.

2mo ago

semoga dipermudahkan urusan bersalin awak nanti. jangan lupa banyakkan berselawat supaya Allah permudahkan urusan bersalin