cara utk bt bsp

Ptg td dpt cal dr nurse bgtau result gula...bacaan naik sblom minum 5.6 lps minum jd 9..bleh share pengalaman ibu2 yg kena gdm trimester 1..risau xtentu arah sy..esok da kena bt bsp..bleh tau cara nye...1st time kena prgnt ank ke 3

1 Balas

Mlm kul 10 last mkn, esok pg pul 8 amik bsp, baru mkn sarapan.. stop mkn 2 jam, amik bsp lg, bru mkn, pukul 12 mkn tghari, stop lg 2 jam amik bsp baru bole mkn lg, last kul 8 mlm.

5y ago

Ye sis, seeloknye 2 jam lps mkn baru buat bsp sis, pakar diet yg bgtau..kalau 1 jam dah amik nnti bacaan gula masih tinggi