Sampai bila kena buat bsp

Assalamualaikum , 2 minggu lepas saya kena minum air gula , result sebelum minum 10 selepas 2 jam minum 6, nurse call cakap saya ada gdm , yg peliknya kenapa sblm minum tinggi selepas minum rendah, result mcm ni ada silap dekat mana2 ka? Selepas minum air gula saya tak ada minum apa2 air . 13/9 saya kena buat bsp semua dpt bacaan 4 , agk2 sampai bila kita kena buat bsp Walaupun result cantik? Result tu tetap d kira kita ada gdm ka?#firstmom #pleasehelp

Sampai bila kena buat bsp
3 Balas

Okay je ni. Cuba tengok dekat nota atas tu. Utk pagi, bacaan takboleh lebih 5.3, seterusnya takboleh lebih 6.7 Dan hati2 untuk bacaan bawah 4.0, boleh jadi hypo (kurang gula dalam darah) Dari pengalaman saya, sampai nak bersalin la kena buat. Ada tarikh yang ditetapkan dan tak silap saya 2minggu sekali kena buat bsp ni untuk pemantauan. Kalau bacaan tak okay, berkemungkinan kena on ubat @ insulin. Ikut saranan doctor.

7mo ago

Insya-Allah. 💪🏻

saya tnya nurse sblm ni ,nurse ckap sampailah bersalin...saya pn 1st time gdm jugak.. hihihihi takpelah kita control je lah

7mo ago

Tula kena control jala tapi kdg2 trasa jgk nk makan manis2

wsalam, sbnrnya bila dh sekali sangkut, mmg kekal smpai bsalin. cuma kita punya tugas utk kawal sahaja.

7mo ago

Ok baik terima kasih