Berat Sepanjang Kehamilan

Psst...Mommies, nak tanya ni... Ada yang ingat tak berapa berat mommies tiap semester? Haa, banyak ke sikit pertambaherat badan tu? Hehehe..cuba share sikit kat ruangan komen!

Berat Sepanjang Kehamilan
42 Balas

Ank pertama dlu dr 46kg naik g 68kg.. pastu berat stay 49kg.. skrg ank second dr 49kg skrg dah naik 65kg baru 33week.. ada lg sebulan xtau la naik brp byk lg 😅

Saya 33mggu check sebulan lepas, naik 4kg , aduh risau la.. paha punggung dh besar ni.. berat asal 61 skg 69kg , ada x kesan apa apa? Risau pulak

7-8 kg total pregnancy journey. GDM on diet. Dah bersalin turun 20kg. Sekarang borderline underweight. Tengah fasa naikkan berat badan ke ideal.

Setakat ni baru 25weeks kenaikan berat 200g. Nurse kata perut kecik bila ukur size perut tapi buat detail scan normal je DR kata..

39minggu 6hari 68kg ke naikkan sepanjang kehamilan 15kg sebelum pregnnt 53kg . Bayangkan lah dgn tinggi sy 158cm jalan mcm itik serama 😋

first kandungan naik 20kg, lepas pantang turun berat asal. anak second, naik 17kg lepas pantang turun 19 kg. kurus dari sebelum preg.

17kg naik dlam masa 39w preggy 🤣 skrng anak dah 6 bulan Alhamdulillah berat dah normal balik dah mcm sblum preggy hehe… 😍

skrg 3 trimester. 67 kg dah kooo . AHAHAHAHA . tp Naik tiap Bulan x smpi berkilo2 pun . awal2 pregnant 50+ . hehehehehe.

Sebelum pregnant 43kg, ni skrg 33weeks dah nak masuk 50kg. Berat naik mendadak lepas 7 bulan, terasa berat dah perut ni

Terlalu mendadak, sampai selang sehari kena check bp 😭😩 dari start buka buku, sampai 25w berat sudah naik 10kilo.