Berat Badan

Pregnant sepatutnya berat naik, tp saya berat turun. Mengandung kalini mcm takda selera sangat nak makan, tapi makan tu mcm biasa. Teringin makan pun macam2. Sbb doc pun perasan kenapa berat turun. Apa cara nak buat berat naik ye?

7 Balas

Sye pn Sama la Berat badan X Naik mula2 buka buku Berat sye 64.6kg la 61.70kg Tapi baby sihat , dh masuk 5 bulan klu mkn nasi X byk pn mkn yg len lalu

Sy pun..g checkup berat trun 3kg dlm masa sebulan. Terus kena jumpa doc. Tp alhamdulillah baby ok je..cuma tula..xde selera mkn sgt. Mkn biskut dgn buah je.

Sy turun dri 55kg ke 51kg. Membebel nurse. Ni pun naik gram2 je. Dh mkn bnyk dh. Xjadi jgk. Baby serap kot segala zat2 yg ada. 😂😂

saya selera ada tp berat cm tu je..skg nk masuk 20week dan time puasa ni berat jd turun lg..huhu..risau kena mrh doc je..aduhh

Brt bdn sy pn bnyk trun...mkn selera je,tp brat x naik,.mcm mne ea😅

Sya pown sma sis. Mkin trun berat slera mkan langsung x ad

Mcm sayalah kejap naik, kejap turun