AIR KELAPA

Pregnant 8weeks betul ke tak boleh minum air klapa dan kenapa? sbb baca dekat page2 ibu mengandung ramai kata tak boleh tapi baca dekat artikel asianparents oke je😌

15 Balas

sy start minum air kelapa dari usia kandungan 10weeks lg.sbb sy ada alahan yg teruk n gastric yg kuat.dada,perut n tekak rsa panas je so bila minum air kelapa rasa lega.skrg dh masuk 19weeks msh amalkan minum air kelapa.sy minum air je, tak makan isi kelapa tu.sbb mil sy org cina ckp, isi kelapa tu panas. air kelapa ni sejuk

terpulang kepada individu. kalau saya, masa baru 5w minum je air kelapa. masa 8w pun minum . Based on Dr Imerlda & Dr Amalina, air kelapa ni banyak khasiat + mineral yang bagus and sangat digalakkan minum. Boleh tanya Dr personal anda di kk kalau risau 😉

Saya pun berpendapat tak salah utk minum air kelapa. Banyak khasiat. sifat mencuci tu entah laa, saya tak boleh terima kalau org larang minum sbb alasan tu. benda yg elok boleh je consume. Cuma apa apa pun jgn berlebihan.

terima kasih semua bg pendapat.. sy nk cuba minum.. Alhamdulillah setakat ni sy xde munth2 lagi.. boleh makan lagi smua jenis makanan.. teringin nk minum air kelapa sgt😅mtk2 xde ape lah ye

ikut bdn sis...kl sis ok xsenggugut mnum je..cz ad yg trs gugur..ad yg ok je ad yg perut tiba2 cam senggugut ad yg ok je... smuany ikut bdn sndri..xblh dsamakn kl nk jg cb dikit2 je ok tak..

Dah minum sampai I tak I ingat air kelapa ke berapa. My rule is avoid alcohol, unknown herb and coffee, and commercial energy drink, other than this saya semua minum

ada orang memang tak boleh sebab boleh keguguran. bergantung dengan badan individu. samalah macam alahan waktu mengandung pun berbeza. 😀

Hai sis, saya baru je minum air kelapa masa 8w3d tapi tak banyak. Esoknya scan baby ok je. Tak ada bleeding atau apa-apa.

ikut keadaan badan masing-masing. kalau takut, tunggu la kandungan dah kukuh sikit contoh 8 bulan ke atas.

ipar saya minum air kelapa dari 7 bulan smpai beranak.. dia cakap alhamdulillah anak dia x kena kuning