Belum Nampak Baby.

Pregnant 8w6d. Doc cakap baby belum jelas lagi. Next week kena repat scan. Kalau xnampak juga doc akan buat surat refer ke hosp untuk scan dari vagina. Risaunya ya tuhan. Any advice atau kata2 semangat?

Belum Nampak Baby.
12 Balas

Kdg2 sis msalh mesin scan tu gak.. Sye scan kt kk mse kandungan 8w.. Baby dh nmpk cuma dr x dpt detect jntung baby.. Pastu sye risau dah.. Sye tunggu lg 1 minggu.. Kndungan sye 9w sye trus prgi johor meternity..memang klinik swasta pkar khas utk prbidanan.. Alhamdulillah trus nmpk baby n siap dgr lgi bunyi jantug.. Nanti sis scan.. Minta dr.. Dr sye nk dgr bunyi jntung baby sye.. Ti dr bg dgr..

5y ago

Sye scan di johor maternity kluang johor

sis doa banyak2 and talk to baby. saya doakan next scan sis boleh nampak baby. setengah orang lambat nampak sebab kiraan period tak accurate ka baby lambat develop sikit ka and especially bila scan kat mesin kk yang macam dah nak tamat riwayat tu. kalau sis tak sabar sis try g swasta sebab dia lebih jelas.

5y ago

Saya pun sama situasi dgn awak.. 8w scan dkt klinik swasta.. Nmpk kntung je. Tapi tgok mesin scan pun mcm yg lama pnya🤣.. 10w saya scan di KK skli dgn buka buku.. Alhamdulillah.. Nampak semua bentuk baby n doc pun ckp ok.. InsyaAllah.. Sis pun sama.. Doa byk2

Sy pn.. Baru je scan td... Sy baru 6w.. 😢😢Scan sbb ada kuar darah skit2 tp stiase ada je... Doc ckp ada kantung.. Baby nye lom npk sbb kck lagi.. Tgu dlm 13w ke.. Dtg lagi scan.. Risau kn...

Saya dah nampak tapi masih tak tahu lagi berapa minggu . First pergi kk haritu kata 6week 6day . Harini pergi scan kata belum lagi 2bulan . 20hb baru pergi scan balik

Same sy 8wk nmpk kantung je baby blur2 lg.. Insyaallah ade 2 baby nk bg surprise dkt mummy Dr. sy ckp mcm 2.. Think positive ye no worries..

Sma kes mcm sy la sis ..kantung ada tp bayi xnmpk .. Kndungan sy pun lbh kurang sis jgk ..kite doa sme2 agar bby kite shat n mncul

5y ago

In sha allah .. Sy pun doa byk2 bby sy akn mncul ..heartbeat smua akn dgr ..n sht .. Sy nie g under askar nya klinik so mcm skit aty pulak

Sy pun sama 8w5d. Baru balik dr kk. Doktor scan ada kantung je baby xde. Repeat scan next week.

8w masih kecik mmg slalu nmpak kantung je. I pun repeat scan at 10w guna scan from vagina

Sy hari tu scan mse 6 weeks x nmpk jugak.. Pastu doc scan ikut bawah baru nmpk 😊

5y ago

In Sha Allah..sy Doakan smoga dpermudahkan utk sis n baby.. sy pon excited nk dating scan next 22/8 nnt😍😍

Saya pn dlu scan xnmpk..scan ikut bawah br nmpk..alhmdulillah