Kembung Perut

Pregnant 6weeks perut asyik keras je sebab kembung angin. Kentut susah nak berak pun jarang sekali. Sembelit kot. Ada sesiapa macam saya? Nak buat mcm mana ye. Tapi Alhamdulillah saya tiada sebarang alahan lagi.

6 Balas

sama la kita sis. 6 weeks pregnant. sembelit tu blh tahan, kentut pun susah. saya bykkan makan buah. pisang, tembikai byk lagi. sayur bayam semua pun membantu jgk. skrg cam dah ok sikit..

1y ago

tu la i pun fikir. tapi i rasa cam lepas i mula makan pisang, tembikai dll, lancar sikit utk i gi melepas 😅 hehee..

problem kita sama.. setakat ni takda alahan apa2.. cuma indra ciuman kita kuat sgt wlupun terhidu bau busuk tp xla sampai muntah masih boleh tahan 😂.

sama paling payah dah msuk 12 week nie alhamdulillah senang tapi geram sikit jer x syok btol nk berak tuh 😭

1y ago

Yeeee. Sebab before ni saya memang setiap hari membuang. Pantang makan mesti terus membuang. Bila preggy ni tiba tiba hilang nikmat membuang tu hehe

Sama prg nt 6week …Sya sembelit jadi doc suggst makan ubat ni.. lembutkan najis dan guna bila perlu je…

1y ago

Terima kasih share . Saya cuba tanya doc nanti 🥹

saya pun susah nk membuang. lps minum air kelapa rase mcm ok sikit

1y ago

Ohhh. Sebab ada cakap tak boleh jadi saya tak berani minum. Before ni pernah missed misscarriage. Jadi skrg apa apa semua jadi takut ☹️

Kalau sembelit, makan buah-buahan yg boleh melawaskan.

1y ago

Baik awk. Thanks tauuuuu