Tak berak setiap hari

Assalamualaikum . Baby sy 2bulan lebih , minum susu badan + fm lactogen . sebelumni berak okay je hari hari tapi sejak nak masuk 3bulan ni jarang berak 3,4hari sekali baru berak . tapi najis tak sembelit , lembut dan cair je . warna kuning coklat . perut pun okay tak kembung , selalu kentut , baby tak meragam . normal tak ye ?

1 Balas

normal je. klau smggu x berak baru perlu risau. baby sy masa 2m mixed feeding mcm ni la jugak. nnt dah masuk 3 4 bulan setiap hari dia berak or 2 hari sekali haaa

11mo ago

alamak. pergi la klinik mntk doc check. bahaya tu. baby kot sakit or x selesa bukan dia boleh ckp. takut ade masalah lain. sllu stiap kali lps tukar pampers, urut x perut dia?