Bersama suami ketika hamil

Pregnant 6w+. Sy cuma mual & selera makan kurang. Sakit pinggang & cramp bawah perut bahagian kiri. Beberapa hari lepas sy ada bersama suami. Ada sikit je darah. Then lepas tu xde darah lagi. Rasa sakit & cramp pon x rasa sangat. Cuma mual kadang². Sy belum buka buku lagi. Kena tunggu 8w. Tapi lepas dari bersama suami tu sy risau sebab xde rasa sgt dibahagian kiri perut. Tapi sy x bleeding pon macam experience² yang sy baca. Sy harap kandungan masih selamat dan membesar dengan baik. Perut x nampak baby bump lagi. Risau sampai terfikir yang bukan². Ada mommies² boleh bagi pendapat

18 Balas

Kalau bab besama jgn kasar je. Kdgkdg kita ada terkasar , saya taktahu diri preg mcm2 style sis. 😅 tk jugak perasan ada cramp sbb mmg taktahu preg tp dh tahu hati2 laa sbb bwh auto kerin

sis jgn risau cramp tu normal awal kehamilan , bab bersama dgn suami tu boleh je tak ada masalah ikut pada badan sis

1y ago

saya pun bru bersalin jd ank sulung jd share2 pengalaman

Sakit di bahgian tu mmg kejap ada kejap takde, dan kalau boleh 1st trimester ni jgn bersama suami, doktor pun sarankan lepas 12w

alhamdulillah saya takada masalah dari awal trimester hingga la ke last trimester. kadang cramp tapi insyaallah takada apa .

Jgn pikir bukan2 .. Kalau cramp tu mmg kdg2 rasa kdg2 hilang , nt klu kandungan nak besar akan rasa cramp tu lg ..

1y ago

Normal je nt klu ada appointment dgn nurse awak bole je cerita dkt nurse tanya pendapat nurse yg jaga awak pulak .. sb saya dlu cm tu juga lps tu kandungan dh besar nak masuk 7 bulan lg sakit cramp tu sb baby dh tekan tulang pelvis

Kalau tahu pregnant je boleh bukak buku pink terus. Ini nurse kkm yang cakap. Saya bukak buku masa 5 minggu haritu.

Saya pregnant skrng dah masuk 12w pun x bersama lagi sbab ade pengalaman gugur last year… taknak amik risiko

1y ago

I see..tq sudi jawab soalan sy..semoga awk & baby selamat

boleh bersama tapi kena slow dan jangan buang dalam bila dah start trims2 baru boleh buang dalam