Ramai dah tegur makin berisi ?

Pregnant 6 bulan and gained 5kg sepanjang pregnancy ni Kat tempat kerja dah ramai tegur saya makin berisi ? "Uih bukan perut je besar... badan pun dah besar ni" "Makin berisi ek awak.." "Sebab awak pendek, awak nampak berisi betul walaupun naik sikit je" Alahhhhh ???? terasa pedih di situ Saya triggered betul dengan ayat tu dari zaman bujang sampai sekarang ? Auto putus selera makan?? walaupun makan nasi suku je sekali makan, roti pun sekali makan sekeping je ?? Sampai terfikir nak bagitahu suami saya taknak pregnant dah.. cukup la sorang Walaupun yang sebenarnya saya nak try lagi sampai umur 40 ?? Merajuk cakap taknak makan dah sebab taknak jadi gemok.. Husband cakap biasala pregnant kan Saya takleh terima ??? ada je orang pregnant kekal slim ?? Susah betul la bila jadi cepat terasa ni ?? Awal pregnant takde pulak beremosi atau cepat triggered macam ni..

33 Balas

normal je tu mama ☺️ kalau berat tak naik lagi risau. mama kene makan tau utk baby. kalau nak dgr ckp org, semuanya salah. kurus salah, gemok salah. berat naik salah, tak naik salah. ok je tu naik 5kg. sy 4 bulan mengandung dah naik 10kg ? tp takpela. ni jela chance ada excuse utk gemok ??? enjoy je ye mengandung. jgn stress2 nanti baby pun ikut stress ?❤️