bercuti di hatyai

pregnant 35 weeks boleh ke pergi bercuti di hatyai ?

18 Balas

dh 35w xperlu la sis. sbb anytime je dh boleh bersalin, lps tu kalau terbersalin dkt sana payah. 1 sbb procedure sana dgn sini x sama. bayaran dh confirm2 lahh hrga bukan warganegara kan? lps tu kalau baby kena tgl hospital mcm mana pulak? dh kena extend duduk sana kan? then nak balik sini lagii dgn bby newborn, kalau naik flight lagi lah bahaya utk pendengaran anak, sbb pressure kuat sgt dkt atas tu. kalau naik bus or kereta, dh jadi long distance travel. plus byk kerja lagii nak bwk anak balik, bukan boleh suka2 je bwk keluar anak dri thai sana. kena pg kedutaan apa semua, sbb anak belum ada ic passport and so on kan. even tu anak kite but still ada procedure yg kena settle kn sebelum bwk keluar dari negara sana. makan masa dan makan duit.

anak first ke . de komplikasi x? g berapa lme. ? klau g 3 ke 5 xde mslah kot. janji sihat. klau second pregnancy, tgk first pregnancy cmne bersalin awal ke x . klu first pregnancy xde pepe komplikasi ok je asenya. 35 weeks jarang org bersalin melainkan de mslh. gpun u tau badan u cmne, larat ke x. cume standby jela pepe yg patut utk bersalin. and standby juga duit lebih kot terberanak kt negara org.

tak digalakkan. Kawan saya minggu 33 dah leaking ketuban dan bersalin, mgkin sbb trlalu penat. Travel ofkos penat. Tapi boleh je kalau sis ada alat Doraemon 'pintu kemana saja'. Nak bersalin trus buka pintu balik Msia😂gurau2

kalau dlm negeri bagi sy okay kot. kalau hatyai xsure. awak pergi berapa lama. sekejap okay kot. sbb baby ni kita xboleh nk predict bila dia nak keluar. ada mommy bersalin awal. ada mommy bersalin on time. ada mommy overdue.

12mo ago

lupa nak tambah, kalau nak p juga then awak kena bawak sekali brg2 hospital awak termasok buku pink awak tu. buku pink tu kira mcm ic kita

kalau dh 35week better elak pergi brcuti jauh2 dlm malaysia pun dah ok dh kalau nk brcuti dan jalan2..takut nnti trbersalin awal.atau anything happen ke tanpa kita sangka dan jangka..mg dpmudahkan segalanya amiin

35weeks dah tak lama tu sis..better jgn pergi. sbb kita tak tau bila kita akan bersalin. sy nak balik kampung pun tak berani bila dah sarat..padahal sejam smpai dh😅

tak pyh la klau dh 35w tu.. bila² masa je boleh bersalin.. mana kita nk tahu kan ketentuan Allah benda nk jadi.. kang anak awak jadi warganegara thai lak😆😆

Better duk umh jela sis.. sy 32 weeks ni pn dh x g mane2.. paling jauh pn g mall je untuk exercise berjalan..keje pn dh WFH je.. 😁

Sarat sangat dah tu. Bila2 masa boleh bersalin. Kalau awak nak terbesalin kat hatyai nanti macam mana??? Kena fikir tu.

Kalau saya la dah sarat camtu mmg elak kluar jauh2 dah sbab kite taktau anytime blh terberanak dah tu.