Pergi hatyai 15weeks

Saya bercadang untuk pergi ke hatyai pada usia kandungan 15 weeks, sekarang saya 10weeks.. boleh ke agaknya untuk saya pergi ke sana? Akan ada sebarang masalah tak? #pleasehelp #ingintahu #firstbaby #firstmom

3 Balas

Kalau checkup takprnah ade problem ape2 blh je. Saya 23w pun masi naik flight g sana sini and bnyak berjalan. Kadang kena hadap je la sakit celah kangkang sbab bnyak berjalan. Yg lain ok je takde ape. Ckap dngan doctor pun dia kata xde masalah nak g jalan2 ke naik kapal je.

Kalau takde risiko sebelum ni check dengan doc ok je, cuma berhati hati avoid pilih makanan yg mentah/tak masak/street food yg tak bersih utk avoid kena cirit birit. If naik kereta, jgn lupa stop every 2 hours utk buat exercise or jalan jalan bagi ada blood flow

apa2 refer doktor dlu