Berapa kerapkah anda memotong kuku bayi anda yang baru lahir?

Voice your Opinion
Setiap hari
Sekali seminggu
Beberapa kali seminggu
Lain-lain (Komen di bawah)

690 respon

8 Balas

depends pd kukunya ketika itu...kadang seminggu sekali...tp pape pn nampak je kuku dia panjang sy trim bg pendek,😅risau tkut trcakar muka nya..

pantang nampak panjang... terus potong kuku tu.. takut baby cakar mukanya 😄

masa newborn seminggu sekali. Lepas tu 2kali seminggu. Cepat panjang dan tajam lah😅

sekali dalam seminggu atau 2 minggu. bergantung dengan keadaan panjang kuku

kalau saya hari2 sbb ank enzcema suka sgt mengaru

baby xckar muka dia, tpi ckar muka sya 🤣🤣

1/2 kali seminggu

depends pd kuku