Betul atau Salah: Kekurangan HB semasa hamil boleh menyebabkan ibu mengalami post partum yang teruk selepas bersalin

Voice your Opinion
Betul
Salah

1026 respon

8 Balas

Saya sebelum bersalin hb maintain 9-10 je tak pernah naik dri tu.. Alhamdulillah selamat bersalin anak first sept aritu.. Tapi mmg kepenatan sgt, lg penat dri sebelum bersalin..

tlg sy ibuu2.. hb tak naik. 10.8 saja 2 mggu berturut2. sy mkn iberet 2 kli sehari. mknan2 real food jgk sy mkn utk naikkan. tp statik sj resultnya.. down sgt.

2y ago

maltofer tu kunyah2 kan, 3kli sehari kena mkn. sy mmg nk tukar ja ubat, tp doc sruh maintain mkn iberet tuu.. bila tk naik kita yg kenaa.

sy 9bulan sudh tp hb 10.3 ja..harap bersalin t dipermudahkan

betul.. penat, letih, lemah

betul

ya

mmg cpt penat

Mungkin