Alhamdulillah

Pnh kguguran pd Julai 2019.. hari ini 17.5.2020...24Ramadhan, Allah kurniakan rezeki semula. Allahuakbar. Sebak. Tp msh trauma sbb pnh kguguran trimester 1. Mohon mommies share tips dan nsihat yee. Kiranya ini baby k2..tp pglaman ttp yg ptama. Xda pglaman lg. Saya doakn jga yg msih ttc utk terima berita gembira dr Allah. Amin ?

Alhamdulillah
27 Balas

Sy msa baby 1st trimester xbyk sgt buat krja.. Sy risau jd apa2.. Buat kja msa tu semua slow motion.. Masa 1st trimester tu sy byk dgr pantang larang so sy xbuat klu mak sy ckp Jgn buat itu jgn buat ini.. Jgn mkn itu jgn mkn ini.. So mmg sy ikot.. Masa tu sy byk mkn buah-buahan.. Susu.. Skg dh almost 4month Alhamdullillah..

4y ago

Xper kita Kdg ank 1st kita xthu.. Kdg org ckp xpyh ikot pantang larang,tpi ketahanan bdan kita xsma mcm org lain..mgkn org lain kuat,rahim kuat.. Kita punya rahim kita xthu.. So be careful jek.. Dgr jek ckp org tua2..xslh kita ikot kn utk kita Dan baby jgk kn😊

Minum susuutk kuatkan janin...mcm susu lazz kurma/widan dan jgn lupa mkn asid folic setiap hari, insyAllah dapat membantu..pose ni baik jgn teruskan lagi, bhye utk janin... semoga mom dan janin sihat selalu...

Awak rest je awak atas katil. Jangan buat kerja berat tau. Mintak suami tolong awak buat kerja. Pergi klinik utk dapatkan ubat kuat rahim ❤️ Moga ada rezeki awak kalini. InshaAllah. Jaga baik baik tau 🌹Tahniah 😍

4y ago

Amin amin . InshaAllah rezeki. Terima kasih sis. Smoga sis sentiasa dlm rahmat Allah ❤️

Jgn bt keje berat , jg pemakanan . Walau tade selera ke muntah ke ttp kena mkn . Emosi kena jaga jgn bg dr stress . Klu dikelilingi org2 yg negatif atau bckp itu ini psl kita . Jauhkn dr bt smtara waktu .

4y ago

Terima kasih atas nsihatnya sis. InshaAllah akan cuba tbaik utk kndungan kalinni. Didoakan kebaikan buat sis sekeluarga❤️

Alhamdulillah tahniah.. jaga diri ok.. jgn berpuasa la kalau boleh.. jgn buat bnda yg tlampau memenatkn n berat.. n segera bkak bku pink sbb pnh ada pglmn gugur kn.. so doc dpt pantau baby n awak

4y ago

InshaAllah akn ke kk esok. Trima kasih atas nsihat sis. Smoga Allah merahmati sis skeluarga❤️

Nnti buat buku ye. Klu loya . Mkn dlm kuantiti yg sikit tp kerap. Ambil mknn yg berkhasiat. Minum air buah jgn letak gula. Fikir yg baik2 shja. In shaa Allah.. Semoga dipermudahkan

4y ago

InshaAllah esok akn ke kk. Kali ni akan cuba tbaik utk kndungan ni. Trima kasih atas nsihatnya sis. Didoakan kebaikan buat sis sekeluarga ❤️

Tahniah sis.. Jaga diri.. Jgn buat kerja berat2 Sy pun gugur tahun lepas, alhamdulillah di rezki kan preggy lg tahun ni.. Mudah mudahan ada rezki kite kali ni .aamiin

4y ago

Eleen ..sy xde ikhtiar ape2 ,xplan pun nk preggy dlm masa terdekat ni, masih dlm fasa merancang sebenar nye.. Tp dah rezki kan ..huhu

Alhamdulillah..jaga diri,jga kesihatan dan pemakanan..sya pun pernah keguguran 5/1 1/2020,skrg dah lekat balik..skrg dah 15 minggu 1 hari..semoga baik2 saja..

4y ago

alhamdulillah tahniah jga awak. Smoga smuanya bjalan lancar ye❤️

Tahniah..jaga diri baik2..sy pun penah keguguran 2x 8 & 10 weeks..stahun lebih lps keguguran ke2 bru lekat..alhamdulillah sktg dh msuk 2nd timester..

4y ago

Tahniah sis..kuat nya sis lalui 2x mscarge. Sya yg baru 1x pun sedihnya lain mcm..

Tahniah... Jaga diri, bnyk kn rehat jgn terlalu buat kerja berat sbb rahim awak x kuat... Trimester pertama ni jga diri baik²... Jgn lasak²

4y ago

Tq for ur kind words sis. Didoakan kebaikan buat sis sekeluarga juga❤️