berat badan bayi

pndapat ibu2 ok x berat bdan byi sy ni.. baby lahir 2.62kg..masa bby lahir trus kt NICU.. so berat bby naik ikut line kuning je.. nyusu dutch bby.. atau ibu2 ada bagi bby Vitamin? ada tnya dokter psl vitamin...tpi dkter xbg respon.. xdpt nk BF...susu kurang.. Tq

berat badan bayi
22 Balas

Susu kuat x sis klu kuat xpa nnt brat baby akan naik pelan2 janji naik jgn turun tu yg nurse bg tau sy , baby sy guna appeton infant multivitamin bli kat farmasi dia bg yg tu dkt sesetgh kedai jual brg baby pon ada jual sy perasan , baby sy lahir 1.6kg skg 5bln 4kg sy guna sebln shj tok naikan selera menyusu baby selera da ok sy stop,brat baby msh line kuning tp nurse kata xpa sbb bmi baby da normal

4y ago

Ank sy pon mkn. Sbb nya dia prem 34w. Paed suggest suruh mkn masa sbulan & 4 bulan pon masih minta continue wlaupon dh keluar dari line kuning.