37 minggu berat bby

berat bby 3.3 kg ..anak first lahir 39 minggu 4 hari berat 3.6 ..ada dalam 3 minggu lg lebih kurang dari tarikh due ..mitok2 la lahir berat lebih kurang kakak dia ..ibu2 boleh share apa2 pasal berat bby tak ?

2 Balas

sy pon tgh rsau ni sis.. last scan mse genap 37 wks hrtu brt baby dah 2.9kg.. sy rsau brt baby naik lg je sbb ade sjrh baby bsr.. 4.1kg mse baby 1st dlu.. overdue 41 wks.. seram plak ble xde tnde2 nk bsalin lg.. kang lme2 tkut keluar bam2 lg..🤣🤣

6mo ago

emergency czer.. sbb baby bsr sgt.. bukaan smpi 4cm je even da induced.. poor progress.. sbb doc xtau pon baby bsr.. mse doc cek perut die agak2 dlm 3.2kg je.. skali baby da keluar bru tau.. klu awl2 dpt detect baby bsr rsenye x lps nk normal.. mmg akn czer..

Saya last scan 36w 2.8kg😅 skrng ni 37w1d… Nxtweek isnin baru ade checkup lagi and scan 38w taktau brpa berat dah huhu..