Berat bdn bby

Hai semuanya Last check up bby sy brumur 4 bulan naik 500g so berat dia tepat 6kg la panjang 65cm nurse kata berat dn tinggi bby sy xseimbang bmi turun ke line kuning. Nurse rekomen kan susu formula similac dan seminggu lepas tu sy bagi susu similac. sbelum ni susu dutch baby mixed bf Harini temujanji ambil pil perancang kt kk so sy bawalah bby sy dan cek bb dia hanya naik 300g hampir sebulan dan berat naik hnya 300g jaa Boleh x bagi pendapat macam mana nak naikkan berat badan bby. Btw saya kerap susukan bby 2/3 jam . awal kelahiran bb bby sy selalu naik 1kg sekarang x 🥺

1 Balas

Selain susu, awak kena jaga jadual tidur baby juga. Susu dan tidur lah yang menyumbang kepada tumbesaran baby.