Trisomy 18 Edwards Syndrome

Pls buat NT scan bermula Dr 8-13 minggu. Detail scan dah terlalu lewat. Saya buat Amniocentesis pada 22minggu. Baby Trisomy 18-Edwards. Doctor ckp weighed 380g terpaksa terminate. Saya cuba birth awal tetapi cervix tak boleh buka. 4x admission induce dgn Prostin. Final sekali Cervagem 2x terus bersalin punggung dulu, baby lemas sementara tolak ke labour. Muhammad Walid pulang menemui penciptaNya semalam. Gestation 28minggu- berat 1kg.

Trisomy 18 Edwards Syndrome
16 Balas

Innalillahiwainnailaihirojiu'n... Salam takziah. Teringat kes arwah adik bongsu. Doc ckp sindrom edwards tp xsure sama tak dgn kes anak syurga puan sb nama penyakit dekat2. Ibu sy dpt tahu semasa nak bersalin, final scan doc decide emergency czer sb jantung baby sh 50 50 dah. Terkejut terkedu takut semua ada time tu. Ibu sy pn xpernah buat details scan. Arwah adik dpt melihat dunia dlm nicu 5 hr shj sebelum kembali ke rahmatullah. Mengikut doctor, sindrom edwards ni luaran semua normal cuma organ dalaman tak normal, sz kecil dr sz normal dan xdpt support fizikal bayi. Al-Fatihah untuk arwah adik saya, dan ank syurga puan.

Allahuakbar, salam takziah puan😢 semoga Allah gantikan rezeki anak lgi untuk puan Aminn🤲 tenanglah kamu disana sayang, anak syurga❤️

innalillahiwainnailaihiraajiuun...Salam takziah...semoga digantikan lagi in shaa Allah... aamiin ya Rabbalaalamiin 🤲

Allahuakbar..Salam takziah..semoga puan tabah hadapi ujian Allah..anak syurga ibu dan ayah ❤️

takziah puan semoga Allah permudahkan segala urusan puan dan menggantikan dengan yang lebih baik

Allah sedihnya baca tgk gmbr anak syurga lagi sedih…semoga ibu & bapa kuat untuk ujian ni

Salam takziah buat puan & suami. Semoga digantikan rezeki yang lebih lagi nanti. Aamiin.

Allahuakbar innalillahiwainnailahirojiun.. Anak syurga ibu dan ayah

takziah. Mudah mudahan Allah gantikan kehilangan dgn yg lebih baik

takziah...anak syurga...nnti ada ank2 lain lagi yg menanti...