Puteri Syurgaku

Nur Jannah dilahirkan pada 28/10/2018 menerusi pembedahan C-Section. Disahkan menghidap Edward Syndrome (Trisomi 18). Bertahan hidup selama 3 bulan sahaja. Pulang menemui penciptanya di akhir Januari 2019. Damailah sayangku di sana. 😔

Puteri Syurgaku
41 Balas

Pls buat NT scan bermula Dr 8-13 minggu. Detail scan dah terlalu lewat. Saya buat Amniocentesis pada 22minggu. Baby Trisomy 18-Edwards. Doctor ckp weighed 380g terpaksa terminate. Saya cuba birth awal tetapi cervix tak boleh buka. 4x admission induce dgn Prostin. Final sekali Cervagem 2x terus bersalin punggung dulu, baby lemas sementara tolak ke labour. Muhammad Walid pulang menemui penciptaNya semalam. Gestation 28minggu- berat 1kg.

3y ago

takziah utk puan.

Salam takziah awk..08/11/2019 ank sy pun dr bgtau kemungkinan ank sy edward syndrome jgk..arwah kkak sy pun meninggal dunia disebabkan edward syndrome..after result kromosom keluar ank sy menghidap trisomy 2..now dah 8 bln dan masih on ryle’s tube..semoga puan tabah..sy faham perasaan tu..

4y ago

menjaga anak istimewa tentunya lebih mencabar. menuntut kesabaran dan komitmen yg tinggi. semoga sis tabah juga dlm mengharungi dugaan ini.

Inilah adik-adik yg dilahirkan selepas Nur Jannah. Muhammad Aidan (2020) dan Wafa Nadhirah (2021). Sahabat sy ada berkata; Allah ambil seorang anak tapi digantikan dgn sepasang. Alhamdulillah syukur

Terima kasih atas ucapan dan sokongan semua. Now, sy berpantang hari ke26. Alhamdulillah, dapat baby boy. Normal dan sihat. Terubat juga kerinduan pd arwah kakaknya.

3y ago

request utk detailed scan dgn pakar. biasanya dibuat di unit o&g

salam takziah. semoga sis diberikan kekuatan & tabah menghadapi ujian ni. saya doakan semoga Allah berikan hikmah yang manis disebalik ujian ni buat sis sekeluarga.

Allahu.. semoga menjadi anak syurga dan menunggu ibunya.. moga menjadi anak yg sntiasa mendoakan ibunya kluarganya sihat sejahtera.. aamiin..😦😊

Anak syurga awak sayang... Berseronok la kamu sayang Di sana bersama teman ² mu.. Al-fatihah sayang ♥️

takziah ye sis...byk kan berdoa..insyaallah dia tggu sis n suami di sana dgn limpahan doa nanti...

Salam takziah buat puan sekeluarga. Anak syurga ini menunggu kalian di sana.. Amin.

innalillah wa inna ila hirojiun... Salam takziah ye puan... syurga tempatnya...