Detail scan

Yang pregnant 18 week ke atas dah ade yang pergi buat detail scan tak ? Saye dah 18 week tapi belum buat detail scan lagi, gender baby pun belum tahu lagi.

6 Balas

org ckp sebaiknya tggu 20 weeks . sy 18 weeks just buat growth scan, tu pun baby taknak tunjuk pape. dia tutup. so tktau gender. tapi dapat tau berat dia pun alhamdulillah dah. sihat je. tggu 20 weeks ni detail scan dekat KK. kalau KK result memuaskan, sy ambik tu je. kalau tak puas hati sy akan buat detail scan dkt sono bee pula inshaAllah. nak tau kedudukan uri ibu, kedudukan baby, air ketuban smua tu . bab gender tak kisah sgt . lebih kepada kesihatan diri sendiri dan baby.

awal lg syg 😁 18w tu terlalu awal walaupun dh boleh buat detail scan. tgu la 20w ke atas . sy 20w pun belum buat lg. cdgnya 22w bru nk buat . awal2 ni mcm2 bleh jd, tknmpak gender lah dsb....tkpsal2 kena repeat bnyk kli. dh membazir... hehe sabar ye

saya pun 18w . tp tak buat lg details scan ,sy nk buat 25w or 26w . skli jalan dgn 5D . sy dah tahu jantina sbb scan masa 17w sblm rya dia.dah tunjuk bebird .

Sye pun dah 18weeks belum buat details scan n reveal gender lagi.plan mcm nak buat lps hbes checkup dkt kk nanti 2 weeks lagi. Hahahaha

detail scan 18-24mgg. kk tdk buat detail scan tp.growth scan shj.

free