Assalammualaikum hi korang saya newbie sila tunjuk ajar dekat saya ye . Kalau ada cara untuk cepat hamil mohon share ❤️

15 Balas

mkn acid folic plg penting..mkn produk tenusu..mkn mknn berkhasiat suami isteri same je..jgn mkn mknn y fast food..utk hasilkan telur y baik..amal madu..bersame dgn suami dekat ari subur or wktu subur..gap kn bersama 3/4 ari sekali bersama utk suami hasilkan sperma y baik..jgn stress2..enjoy..ni pnglman sy alhamdullilah..skrg ank 6..ikut 8 kli peknen..

2y ago

blh je xde masalah

jaga pemakanan, selalu buat test kesuburan. beli dekat shopee je. kalau guna apps kurang tepat.. bila dah nak dekat waktu subur banyak kan makan makanan yg boleh membantu untuk mengandung. saya amalkan buah, pastu ubi kentang, telur. seminggu sebelum dan selepas waktu subur. acid folic sgt membantu..semoga membantu🥰

Makan acid folid kalau boleh jgn skip makan. Dah dpt tau pregnant pon still makan lagi okay, lpastu bnykkan bersama suami pada waktu subur, kalau mcm saya mak saya anak dia 11 org. Dia bagi tips dia la, lpas je habis period tu hari ke 3/4 tu terus bersama suami. Alhamdulillah menjadi pada saya🤲🏻❤️

2y ago

Acid folic saya makan hari2 tkpernah skip, tq tips awak saya cube

Saya 5 tahun menanti alhamdulillah rezeki tahun ke5 ni. Before tau preg saya ada pcos dan turunkan berat badan. Makan healthy DSSS. Byk makan taugeh & buah kiwi. Alhamdulillah dalam sebulan mkn mcm tu rezeki saya. Saya sentiasa doakan buat kwn2 yg masih menanti moga ada rezeki zuriat 🤲🏻🥰

saya dulu obesiti dan lgsung tak ambik mkanan berkhasiat ..saya diet selama 7 bulan iktiar mkn benda2 yg berkhasiat je mcm brokoli,daging,ayam,takde senam2 pun ..alhamdulillah lekat terus semua dfn izin Allah .kita hanya usaha

2y ago

Alhamdulillah tahniah awakk

Kawan saya bagi tips untuk makan buah jambu batu dgn bijinya skali 3 hari berturut2 sebelum tarikh subur/ovulation. Saya try sekali je terus lekat. Try lah hasyirah, mana tau rezeki awk 🥰

Jangan stress😁 bg suami makan taugeh pmpuan makan cendawan..minum susu kambing kurma..makan buah2an mcm pisang😁..yg penting pemakanan yg berkhasiat..elakkan fast food

2y ago

Betul sis. Sy byk makan cendawan sebelum sy positif pregnant. Hampir 2 tahun menunggu.

Banya komen2 share cara. Saya nak tambah: tenangkan diri, elakkan stress, redha, do kind, sedekah selalu terutama pada keluarga sendiri. ❣️ All the best

acid folic jgn tgal..saya pun 3tahun mananti.. Alhamdulillah sekrg dah 21week...Dari berat 82 -71..diet Alhamdulillah izin Allah..

Kena tau hari subur sis. Blh check guna opk atau tanda2 dari badan sendiri. Paling penting jgn lupa ambil acid folic setiap hari.