Baby Pra Matang.

Please pray for my baby. Lahir 36 weeks 2 days. Terus kena masukkan NICU Sebab pra matang. Semalam doc cakap ada jangkitan kuman dekat paru² dia. Harap semoga dia kembali sihat dan boleh keluar. Saya tak penat ulang alik tengok dia walaupun dlm pantang. Saya tahu dia kuat ??

17 Balas

Mg mommies nya kuat..aamiin..in shaa Allah if mommies kuat..bby also akn kuat... I know how ur feel sis..sy pn hritu ank lahir prem..34mggu 17hri duk nicu on oksigen dan antibiotik..hri2 ulang ank..pg ptg siang mlm..xbrpantang mcm orglen sbb bz pk ank dan tgk ank nk bg ank smgt supaya kuat.. in shaa Allah ank sis akn cpt sembuh..aamiin... Mommies kne rajin bg dia susu bdn tw...prepare stok susu tuk bby supaya antibodi dia kuat..klu dia byk minum susu mommies dia..in shaa Allah dia akn kuat..dlm ms sm mommies stiap kali dtg visit bby bisik dkt telinga dia kata2 smgt dan sbut “ La ilaha illa anta subhaanaka inni kuntum minazzholimiin.”.. in shaa Allah smua akn dpmudahkan..mcm sy alhmdulillah ank skrng dh umo 4bln dh..tp still under kuarantin xblh bwk g tmpt yg open n public tkut kne jangkitan paru2.. doc suh kuarantin until abis amik vaksin..dlm ms yg sm kne jg n pantau temprature bby..wlaupn dia dh nmpk mcm bsr like bby lahir ckup bln..tp msih kena jg persekitaran nya..sbb dorg sgt sensitif..antibodi xbpe nk kuat doc kt klu slh sikit kita blh kehilangannya.... Mg Allah pmudahkn segala urusan mommies n bby..aamiin..t8 care tw 😘✌aja2 fightimmm✊✊🔥🔥

Keep strong mama! Mesti kuatkan semangat .. sbb baby pn ikt semangat mama kena kuat... sy hari tu bby masuk NICU jga sbb ada jangkitan kuman paru2 smpai baby xdpat bernafas dgn sempurna .. terpaksa intubate . Sy d NICU hampir sebulan. Dlm tempoh berpantang tu stiap hari menangis .. tp mama kena kuat... syukurrrrr baby makin sihat & dah sebulan lebih ... u can do it mama!

Andu ba... Mudah²an baby kuat... Mcm mana bole paru² baby ada jangkitan sis?? Air ketuban sis pecah awal x??

Semoga baby mommy diberikan kesihatan yg baik dan sihat.. Amin.. Be strong and positive ☺️

Byk kan doa ye dear..moga mommy n bby kuat semangat...baby moga cepat sihat hendaknye aamiin

Semoga diberi kesembuhan dan kekuatan buat puan dan ank puan . Aamiin² ya mujib 😊

Semoga Allah permudahakan segalanya sis. Semoga baby sis dlm lindungan Allah

Mummy kena kuat jgn tunjuk sedih kat baby.. beri kata semangat kat baby.

sis..baby mcm mna? anak sy pown kena than nicu sbb jangkitan kuman..😔

Semoga dpermudahkan urusan dan anak segera sihat walafiat amiin