Perkembangan

Hi mommies. Baby saya pra matang ( 32w ). Mcm mana saya nak ukur perkembangan baby ye? Nak kira dari lahir pra matang atau corrective month? #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

1 Balas

mcm sy dlu pun anak lahir pramatang.. kira mcm baby lahir normal juga jika nk kira milestone nya .mcm sy dlu anak lahir 34minggu..cuma tang perkembangan anak dr semasa doc yg rawat akan refer pd buku as kes ank pramatang..jd dia akan tgk milestone anak normal or x ikut age nya..mg dpmudahkan segalanya..aamiin