PLANING FOR 2ND BABY.

planing nk tambah 2nd bby once 1st bby cukup 1 year 2 months nanti.. ada ke mommy dlm ni yg got preggy time usia anak lingkungan tu? anak sy september 2020 cukup 1 tahun. so i plan bulan dec 2020 nak preggy balik insyaAllah... boleh bagi pendapat? mana la tahu pendapat n pengalaman korang boleh padamkan dulu rasa teringin nak menambah ni atau positif vibes utk teruskan... anak sy perempuan, seronok tengok bila anak rapat2 sebab mbesar sekali pastu kurang sikit rasa pinggir2 tu ?

1 Balas

Sy sis..mmg rancang anak 1st 1thun 3bulan sy nk preggy lg..mencabar sikit la time preggy bila abg nk dpt adik..cerewet dia xblh bawa bincang😂lepas bsalin mmg doktor marah la jgk sbb rahim patut rht 2tahun n abg xckup 2thun dpt adik lg..pekak kn tlinga je la,kta cuma merancang tp Allah nk bg kte trima la..Alhamdulillah anak skrg nk masuk 3bln,.mgkn lepasni rancang plak sbb bila igt LR mcm seram plak🤣tp bila tgk baby mcm nk tmbh lg hahaha..rezeki stiap anak lain2,slagi mampu tmbh je sis😊

4y ago

Tula , dh pertimbang mcm2 dh ni.. suami beza umur jauh jgk.. fikir2 smtara masih muda lg 3 taun masuk 30a mgkin dh letih ke risiko gdm ke kan.. huhu cuma tulah kuat xkuat. Bby 1st ni girl so far mmg xbnyk songeh tp risau sok2 dia manja tlebih sb bby fully bf.. hadui dia pnye rasa nk mgndung smpai tmimpi2 hahaha 😂 bila ingt nk mjaga 2 org terus hmmmm pnjg 😅