Betul atau Salah: Lagi anda cuba untuk mendapatkan anak, lagi susah ia nak menjadi

Select multiple options
Betul
Salah

671 respon

13 Balas

Bergntung kepada rezeki. tp pengalaman sendiri 2 tahun awal perkahwinan sgt struggle TTC.. Dan mungkin terlalu sgt mengharap masa tu.. boleh dikatakan hmpir setiap bln kalo period lewat walau sehari akan check upt ( mmg jenis yg period on time, regular). tiap² bln bila period, nangis atas bahu husband. masuk tahun ke 3 dah slow up dan menyerah segalanya hnya pd Allah.. slps 3 bln tak pikir sgt dan hnya benar² berserah.. Allah hadirkan zuriat dlm rahim tnpa terduga walau sedikit pon.. lps lewat period hmpir 3 mggu baru check positif.. alhmdulillah skrg sedang melaluinya journey ke 4.. percaya dan berserah kpd Allah.. in sha Allah ade rezeki. pd masa yg sesuai.

ikut rezeki,,cepat atau lambat,yg terbaik selalu dtg lmbt,planning Allah lebih sempurna dn tepat pd waktunya,,saya sendiri menunggu 9 tahun untuk dpt rezeki mengandung,alhmdulillah tahun ni baru mengandung tanpa d sangka2,tak mengharap sangat dah,hanya bergantung harap pa Allah saja,ada atau tiada biar Allah yg tentukan,kami laki bini just enjoy the time berdua,smpi skrg orang masih perli ckp mandul,both side kami d sindir,semoga yg sedang berjuang ttc sabar dan abaikan negatif vibe kt luar sana

sy ttc setahun lebih dan setiap bulan berharap akan sangkut,. tapi setiap bulan bila delay sehari dua terus test dan result mengecewakan. tahun lepas slps ambik vaksin sy jarakkn utk mengelakkan kehamiln tp delay period hampir sebulan dan husband mintak cuba test rupanya double line

btul...masa mgharap tu la fasa yg paling menyakitkan...sampai 1 tahap dh give up...period pn delay..tp xmau cek upt...sb takut sedih lg...suami suruh cek jgk...cek2 alhamdulillah +ve...rezeki yg xdisangka2...allah akan bg bila sampai masanya...sentiasa sabar....

Salah satu cubaan hamil ialah kerapkan bersama. Hindari stress dalam cubaan hamil. Just redho, jangan putus asa dgn rahmat Allah, cuba hingga jaya, enjoy it dan tawakkal.

bergantung pada rezeki tapi macam saya dah mencuba lama. anak nak masuk 4 tahun baru ada rezeki dapat no 2.

TTC 6 tahun. Alhamdulillah dikurniakan zuriat pertama melalui IVF. Skrg umur anak 8bulan stgh 🥰

Apa pun.. Ianya rezeki yg Allah dh ttapkn bila dan usia seseorang tuk bgelar ibu bapa

btul, ank pertama 3 tahun sudah..nak dpatkan ank k2 belum rezeki

salah, semua nya bergantung kepada rezeki