Bagaimana nak kurangkan jaundice?

baca-di-sini-https-my-theasianparent-com-petua-hilangkan-kuning-bayi
Select multiple options
Tingkatkan rutin menyusu sehingga 8 - 12 kali sehari
Jika susu ibu kurang, berikan susu formula sebagai tambahan
Rawatan Fototerapi
Jemur bayi di bawah sinaran matahari pagi
Lain-lain (Sila Kongsikan)

516 respon

7 Balas

kalau sayaa mandikan baby dengan air rendaman kucai suam suam. pastu ibu makan anggur dan direct feeding. doktor saya cakap jangan makan bawang putih, lada hitam, halia, kunyit, jamu. so saya bagi formula dulu, tapi saya kerap pam. so kuning anak da elok baru bf semulaaa

pastikan ibu kerap makan buah terutama oren. supaya setiap kali lepas penyusuan baby membuang bukan hanya kencing tapi juga berak

sy mandikan anak dgan air rebusan daun panda + daun belimbing buluh . kalau ada daun inai boleh masukan skali

kerap breastfeeding dgn bawak baby kt luar umah utk kene kan cahaya matahari..but not directly la

waktu siang jgn kerap bedung, 2jam skali menyusu

semua di atas saya ada usahakan

Macam-macam cara buat 😁