gatal

Perut sya jdi gatal teruk bila masuk terimeter ke 3 ni ? nak pakai cream apa yaa sebb perut mcm dh nmpk pecah pecah ni ? sya than nak garu tapi Tak mampu ?

2 Balas

Jgn garu sis nanti stretchmark truk. Cba amalkan pkai bio oil. Atau boleh bli losyen stretchmark bepanthen. Tp kalau dh trimester ketiga ni kalau dh nmpk stretchmark mmg xblh nk ilang dh. 😂😂 Dia kna amalkan waktu awal2 prgant sptotnya. Tp tips yg sy bg ni blh la hilangkan gatal tu

5y ago

Xpa rajin2 sapu bio oil stiap kli lpas mndi. Walaupun agak ptus asa tgk kulit, saya ttap sapu. At least pudar 😂

Saya start gatal perut masa hujung trimester kedua. Tapi tak lah gatal beria sgt. Kalau dan capai sikat, garu lah pakai sikat. Kalau x, pakai kuku je lah 😅

5y ago

Huhu sya pun kalau DH boleh garu mcm tk ingt apa dh 😓 tambh waktu nak tido dia punya gatal lagi teruk