Badan selepas bersalin

Saya nak tanya,anak dah 4 bulan lebih,tapi perut still mengelebeh ,normal ke?sedih btul rasa perut saya stretch mark teruk sangat waktu mngandung,pecah hitam macam buah tembikai sampai ke atas,dari kandungan 5 weeks lagi saya hari ii sapu macam ii,palmers,tropika,mama choice bio oil smua try tpi x mampu nak halang pecah teruk dkat perut,sampai berdarah punya teruk n sepanjang preggy saya tak pernah langsung garu sbb x rasa gatal,lps brsalin baru rasa gatal,dah 4 bulan lebih beelali stretch mark still ada ,pudae sikir tapi bekas pecah perut tu saya tak tau nak buat macam mana,n perut saya menggelebeh teruk,waktu pantang sya x smpt brpantang sbb anak ulang alik masuk nicu,normal ke?dia bukan mcm lemak tau perut saya lembik sangat rasa kosong,dia macam kulit luar yang mngelebeh,sedih btul dahla bekas pecah perut banyak n smpai keatas

2 Balas

buat senaman sis. normal la tu. dia sama mcm orang obes pastu kurus. akan ada perut lebih tu. buat senaman & konsisten. pasal parut stretch marks tu, tak boleh buat apa kecuali laser. bangga lah. tu bukti kita wanita kuat.