Tahukah anda beza perut mengeras atau mengetat?

Voice your Opinion
Ya, saya boleh bezakan
Tidak dapat bezakan

2062 respon

20 Balas

MENGERAS tu sbb baby dlm kandungan bergerak or mengeliat ke, mcm tukar posisi ke..perut jadi keras sampai kita rasa senak dn ssh nk bernafas. PERUT KETAT dimana akan rasa sakit ditulang rusuk kiri atau kanan atau kedua2nya, dan bahangian bwh payudara iaitu atas perut..kita akan rasa sakit seperti kulit ditarik2.. 😊

2y ago

kadang bb tgh kangkang..kaki dua2 tu dia tekan perut kita tu 😂.. dia relaks dlm tu.. kita yg sakit kat luar ni

Dapat rasakan 🤭 sebab saya rajin bertanya dengan kakak dan sedara mara 😬 selalunya mengeras jee bahagian bawah perut... Rupanya si baby dork menggeliat 🤣🤗 tak rasa sakit langsung la... Kalau perut ketat tak pernah pulak rasa... 😇...

Tak sure mcm mana, sbb kdg2 rasa jugak perut kembung, lepas minum air banyak, tu mengeras ke?

xdpt bezakan jg. tp perut jd ketat @ mgeras kalau byk buat kerja byk jalan. kena bed rest kejap, bru ok. bru sambung buat keje

megeras tu dia sedang berlatih😂kalau megetat tu agak nya dia tido posisi dia sempit kan so berlipat2 dia dalm kantung

Mengeras memang selalu rasa...kalau terlalu byk bergerak perut jadi mengeras,kena rehat atau gosok2 perut baru okay..

entah ta dapat bezakan , tapi masa ni terasa perut kembung mulas itu wajar ka

mengetat? first time denga.. check up pon misi dgn dokto xde ckp pasal mengetat

ada kala dapat beza..tp dedua time mengerasa dan menngetat sama2 terasaa sakit

xtau..mengeras tu mcmne..mengetat tu mcmne? mcm same je mksud 2-2 tu.. 😅