Berapa kerapa perut anda mengeras dalam sehari?

Select multiple options
Sekali sehari
Setiap beberapa jam
Tak pasti berapa kali

2457 respon

17 Balas

msuk 5bln mmg da stat mngeras. sakit plak tu. jd confuse sb ank 1st dlu x mcmni. nk dkt brsalin bru rsa sakit mngeras tu. bl tnye doc..doc ckp normal. tu brixton hicks nmanye. mmg susah la nk tdo sbb baby slalu mngeras..lg2 klo wt keje n bjln. rsau plak nt nk brsalin cmne..sbb mcm xtaw nk beza mngeras palsu/x

Depends kalau masa sebelum ada tanda bersalin tak kerap sangat tapi bila makin sarat makin kerap. Tapi tak kira berapa kali

2y ago

Mommy kena pantau kalau baby kick okay kalau dah start sehari beberapa kali mengeras dan rasa takda la sakit sangat still okay. Kalau tak selesa sakit sangat boleh ke hosp. Mengeras selalu nya tak lama . Kalau senggugut lama dan kejap² sakit

mengeras start trim 2 . normal doc ckp sbb dia bg tanda² utk kita tahu Bila dh bersedia nk bersalin. awal² mengeras org pggil Brixton hicks or contraction palsu . kdg Bila bersama pun dia mengeras jugak . huhu

2y ago

kan... klau time bersama dan2 tu dia mengeras. kdg tu kite jdi risau😂🤭

35 weeks kerap mengeras waktu mlm pkul 3 pgi je trus tak boleh tidur sebb baby gerak terlalu aktif .. then selera makan hilang mabuk macam mula2 preg dulu2 ada tak mommy2 yg sama macam sye 🥺

2y ago

kita sama sis...and suddenly berat sy trun 4kg...mcm tak logic..mkn sesuap dua than rasa knyang...perut rasa penuh...perut mmg mngeras jer..kdg2 rasa nk tkucil pun ada...ni bru 35w6d

Start trimester ke 2 saya dah rasa mengeras. Sampai terpikir nak check klinik tp bila baca info ramai kata normal. Tak boleh gerak banyak, lasak atau jalan laju mesti akan mengeras.

Hye semua nk tnya sy dh 22m3hr hrnie dh blh rasa baby gerak ke??

2y ago

sy 19w dah rse gerak sikit².. laa nie 20w Alhamdulillah dah terasa banyak gerak

mengeras beberapa jam selama 4 hari berturut2. Braxton Hicks.

24 weeks ..kerap mgeras bila banyak bgerak.

2y ago

oooo..patut lah bila buat keja dia mula lah mngeras x hnti...smpai kdg2 tgh masak atau cuci pinggan sy trs stop n ddk kja...usap perut..mnm air suam..dia akn tenang balik..than smbung blik kja😂

33 weeks tapi kerap sangat mengeras dah ni

30weeks, kerap mengeras tapi tk sakit. Urut2 sikit rhen dia okay balik

2y ago

sma lah sya,x pi sya 20w