Gigi anda sakit? Gigi mana satu yang perlu dicabut??

Pernah tak tiba-tiba rasa bengkak di bahagian muka kita waktu sakit gigi? Atau gusi berdarah pada jangka masa yang lama? Dan tiba-tiba nafas berbau busuk? ? Tahu tak bila anda perlu mencabut gigi bongsu anda? Jom baca di bawah ? *NOTA : LIKE & IKUT POST ini untuk rujukan masa hadapan

Gigi anda sakit? Gigi mana satu yang perlu dicabut??
5 Balas

Okay min ????. Akhir tahun lepas, saya baru je sakit gigi berdenyut2 sampai tak boleh tidur malam. Pergi klinik, doktor check ada gusi bengkak. Gigi bongsu. Doktor cuci gigi, letak ubat, ambil x-ray. Selain tu saya dapat ubat tahan sakit, antibiotics dan ubat kumur2. Saya baru tahu kalau nak cabut gigi bongsu sebaiknya x-ray dulu. Kalau gigi tumbuh senget dan hampir dengan saraf, doktor tak akan cabut macam biasa, tapi perlu involve minor surgery. Perkongsian kisah sakit gigi dari saya ?✌? #TAPsupermoms #TAPactiveusers

Lately ni ada sakit gigi. Tu kot buat sy mls nak mkn. Tpi xla sakit bdengut. Dah tua kot. Gigi sensitif mknn/minumn manis? #TAPSupermoms #TAPactiveusers

sebelum mengandung, saya dah cabut gigi bongsu kiri kanan bahagian bawah. alhamdulillah, tiada lagi sakit gigi.

3y ago

saya buat kt kerajaan. hospital shah alam. sakit tu masa mula2 nk cucuk ubat bius. dan lepas bius hilang. hahaha. tapi okay je. seminggu dua, dh okay balik. lepas dah sihat, sakit gigi dah takde. memang berbaloi. saya dh setahun lebih tak sakit gigi

Okay min. Baru tahu Tqq ? #TAPactiveusers #TAPsupermoms

xtau xprnah sakit