Bekerja semasa mengandung

Pernah tak sis semua berhenti kerja semasa mengandung dan mencari kerja lain? Adakah majikan mengambil perempuan mengandung?

2 Balas

Biasanya susah untuk majikan ambil wanita hamil untuk bekerja sebab nanti akan ada maternity leaves. Sis boleh cuba freelancing sementara tunggu baby lahir.

Prengant ni majikan susah nak ambik dh orang ...beter selepas bersalin sis kerja kan senang

4y ago

Bukan tak nak tggu lepas bersalin. Saya dh cukup stress org2 dekat situ. Layan bukan mcm satu team. Mmg gaya nak saya berhenti sengaja buat pressure. Sruh angkat berat2. Before saya mengandung saya accident then baru masuk kerja balik. Keje yg masa saya tiada dan of course saya tak buat. Then kenapa blame saya sekarang kata kena buat keje tu. Sedangkan mmg saya time tu accident. Mmg saya tak tahu apa2. Lps accident dorang tak brief apa2 pun. 😔😔