Salam ibu2 hamil sis mahu tanya apa tanda mengandung ank perempuan?adakah dia byk ragam dalam perut

12 Balas

entah la...saya mngandung anak 1st....ada baca jugak la tanda² pregnant baby boy dan girl...tpi xsama pun🤣🤣🤣....boleh je baca tanda² yg org lain rasa..tpi jangan percaya......sbb gender baby boleh tahu dengan scan dannnnnnn gender baby suami pembawa kromosom sama ada X atau Y....so next prgnancy kalau sis nak bby girl(in case smua boy) sis boleh ikhtiar cara pemakanan dan waktu subur suami sblom bersama utk dptkan XX(girl) atau XY(boy)

100x rasa dok nengok org tanya soalan gini haha. waduhhh ibu2, nak tahu anak lelaki/perempuan ni HANYA dgn scan sahaja ya. tanda ke mimpi ke petunjuk apa bagai ni bukan penentu. kalau scan masih tak nampak, beli je baju/aksesori warna selamat walaupun tak salah anak laki pakai pink ungu ke apa tu semua. ikutlah memasing. and apa maksud puan "banyak ragam dlm perut" eh? boleh explain tak sbb curious jugak ni

2y ago

Korg.. jgn la jwb mcm tu bila TT ni bertanya.. siap ad yg gelak 😥 ya btol smu mitos tp kdg2 tu ada kebetulan nye.. so bg sye x slh jwb elok2 rasanya soalan TT ni...dan utk TT, sye nk jwb lbh2 pun xblh sbb xde pglmn pregnant ank boy sbb sye tiga2 anak girl, pglmn sye pregnant baby girl sye ske makan manis2, baby mmg gerak aktiv, tak suka mkn masam2 lgsg, bentuk perut pulak bulat hehe.. yg paling ketara seri muka takde sis hehehe.. nk tgk muka sndri pun kdg mls 🤣 ha cmtu la klu sye pnye pglmn.. tp apepun tgk pd org jgk . nt dh msk 20week sis blh bt details scan ya dari situ mcm2 sis blh dpt info psl kesihatan baby termasuk gender utk bt confirmation 👍

x ada tanda pun utk bab gender ni sbb smua pregnancy x sama .. ada yg byk ragam tpi boy .. ada yg behave tpi girl .. jadi x leh nak kata kalau bab gender ni .. nak tau just melalui scan .. kalau melalui tgk bentok perut ke , atau dri segi mengidam ke , atau dri segi pergerakkan baby ke mmg x dpt laa nak dipercaya .. even scan pon sya sndiri percya 50/50 je 😂 dah keluar haa bru senang tgk depan mata ..

cuba awak scroll ramai mommy dh tnya soalan mcm awak. tlg la jgn percaya dgn mitos. hanya dgn scan je boleh menentukan jantina baby awak. nk tepat buat detail scan or 5d scan. saya both 1 & 2 pregnancy tak banyak beza pon. semua saya buat benda yg sama. 1st baby boy. utk 2nd pregnancy ni scan doctor cakap baby girl.

Xdk tanda sis bby boy or girl... Nk tau memg kene scan... Tu pn kdg2 silap jgk scan pn...ni sume rezeki, boy or girl, nasib la tuhan nk bg y mana... Terima dgn senang hati😊, tp klau memg nk girl doa la bnyk2 Kot2 bleh dpt girl.... Sy selalu doa nk girl, tp dpt sume boboy...blum masa kot tuhan nk bg gegirl

kalu anak pompuan, suka mkn manis. Malas bersiap muka pun tak berapa nak berseri. Baby girl dah ambil kut.🤣🤣. kalu lelaki suka mekap, suka cantik-cantik. Suka mkn benda masin. Pregnent ank lelaki saya tersangat rajin😆

Boleh tau dri scan ja sis😂😂 sbb kdang2 lain ank lain ragam nya..org cakap cmni2 pun blum tentu betul,,so kalau mau tau jantina pergi scan ja😁😁

mabuk yg teruk, suka bende manis.. iitu sye punya pengalaman la

Anak perempuan biasanya kita nak bersiap je mkn pn manis2

nama muzzammil umur dah 11 bulan 1 hari ...