PARANOID MAMA😅

Pernah korang risau baby xde dlm perut tiba2?haha,i is paranoid sgt slagi x ase dia bagi pnendang padu.. Skrg bru 11w 3d, cpt la15w.. Mama isau kat awak ni baby,ok ke idok kat dalam tuh..😅

2 Balas

sama macam saya.. sebab sebelum ni ada sejarah keguguran.. so yang kandungan sekrang ni paranoid sangat.. dah la waktu 4 minggu lebih ada keluar darah.. pastu saya ada alahan yang teruk jugak.. bila alahan tu hilang lagi la fikir bukan2 tapi baby okey je.. kite je risau terlebih sebab tak nampak dia kat dalam tu.. 16 minggu dah start rasa baby tendang.. kalau dia tak tendang tu pun dah gelabah.. sekrang dah 30 minggu lbih tak daya pulak sakit2 sebab dia menendang.. jangan risau okey mummy.. tu memang perangai mak2 tapi jangan terlalu fikir negatif sangat banyak2 doa.. inshaAllah baby okey je kat dalam perut tu.. semoga segala urusan mummy2 yang sedang mengandung, yang tengah usaha nak mengandung dan mummy2 yang dah ada baby semua nye dipermudahkan.. aamiin

3y ago

hahaha, tau x pe.. tp sbr ja la smp dh 16mggu t.. nxt scan kat kk..23 feb t.. 2bln agi..😖

penah, sb msa tu last scan wktu 8w dan next scan dgn kk 18w...hri2 fikir mcm2...rsa lmbt sgt2 msa berlalu...skli tu msa 17w ada spotting...g cek kt hosp, dr scan dah nmpk bby gerak2...sb sblm tu cuma kantung dgn heartbeat je...menitik air mata seronok....nmpk kaki tgn baby gerak2..wlpn kna thn ward sb spotting, tp hati tu sronok sgt sb nmpk bby...

3y ago

sb sy bersama suami msa tu...selalu ok...hritu jd spotting...pastu dr sruh puasa..klu nak bersama, xblh tembak dlm...nt blh menyebabkan kelahiran baby pramatang..