36 week dah, due 20/12

Ibu2 yg 36w baby msh aktif ke? Sy 36w 2d baby aktif sgt smpai sy paranoid dia ok ke x dlm tu. Aktif dia mcm tgh korek2 perut ni lak. Ada yg sama x? Xsbr lak nk jmpa baby. Xlarat gak dgn skit pinggul lg ni. #firstmom #firstbaby

13 Balas

sama, sy pun 20/12, aktif dia buat bimbang je, risau terbelit tali pusat je, kita pun bukannya tahu mcm mana dalam tu.. selalu jugak usap² mintak main slow² je, tpi ttp bergegar perut, kat klinik pun xsegan dia tunjuk aksi² dia bergerak😂 nk jalan dan duduk lama² pun dh xlarat, baring mengiring pun xleh lama2 dh, sakit celah kangkang mcm tulang nk patah je bila nk bangun atau ubah posisi

1y ago

sy dh scan dh harini, berat baby 2.9kg.. ni pun timbang tadi naik lagi 0.5kg dlm 4hari😂 nasib la dr xkata pape pasal berat, cuma pesan kalau xbersalin on due, kena dtg scan balik

saya pun 36w due 21/12 beza sehari je dgn sis.. baby tiap hari masih aktif , cuma saya je dh sakit ari2 n kdg2 braxton hicks dtg mcm senggugut n baby mengeras .. baru ni check kk alhamdulillah smua ok normal je.. inshaAllah jgn risau sgt ye tkde apa2 tu

Saya sdh 33w ..tapi skrg makin aktif kekadang mengeras sakit jua la Klau dia tendang, auto nk pi kencing..sakit pinggang jngn kata la.. xbole duduk lama, xbole berdiri lama.. baring tu CM xselesa ..

Due sy awal sehari....sama laa aktif lain mcm dye dlm perut...kite punya berdebar takut dye tgh cri jln nk kuar dah ...sekali dtg mencucuk dye tu smpai terjerit😂😂

Saya 34 minggu 4 hari dah . Baby active yakmat . Beralun alun perut kalau nak rest . Due 08/01 tapi wallahualam kalau keluar next month 🙆🏻‍♀️

Due lain2 pulak kn. Saya 36w tapi due saya 17/12. Semoga dipermudahkan semua yang bersalin bulan 12 ni 😘

sama la due kita...bby memg aktif sngt😂😂 senget2 perut mami🤭🤭 risau gk kdg2 sbb aktif sngt2

sama..due dte..bby aktif..kdng mngeras.gsok2 usap2 kdng tdo...skrg dh 36 mnggu hari...

korang skit pingul xleh jalan kee? skrng saya skit pinggang xleh jaaln mungkin tersliuh

1y ago

Sy nye skit tulang ekor, siksa bila duduk je. Bila jln ok je cuma xleh lama sbb baby kerap mngeras. So far xde mslh lain, mcm lmbt lg je ni nk bsalimln 😅

samalah..🤣🤣aktif lain mcm.Semoga urusan kita dipermudahkan..