hello.. sa bleeding uda 4 hri tpi darah yg keluar flek coklat dan kdng darah merah fresh,

perlukah sa mkn ubt kuatkn rahim?#firstbaby #pleasehelp #seriusnanya

hello.. sa bleeding uda 4 hri tpi darah yg keluar flek coklat dan kdng darah merah fresh,
14 Balas

bukan nak takutkan sis.. better sekarang,jaga makn minum.. jgn byk bergerak.. mcm kes Adik saya,keluar darah, g hospital, diaorang Suh balik, nurse kata,kalau darah sikit²jgn risau,xde apa,kalau penuh 1 pad,Baru dtg balik.. esok pagi tu, dia dah rasa nk meneran, bersalin terus,baby sempat hidup bape minit je, baby dlm 20minggu lebih kurang time tu,anak sulung.. kesian Adik saya. marah sedih semua ada.

Pernah macam ni. Sekali dah turun tanda macam ni jangan tunggu. terus pergi check kandungan untuk tengok keadaan bayi dan jantung dia. if jantung dah tak berdenyut biasa doc tak suggest makan duphaston. Terus tunggu dia turun sendiri dalam masa 14hari tu. Banyakkan berdoa sis.

2y ago

tq sis.

sy bleeding 5w 2d.. skrg dah 4hr bleeding.. hri 1-3 mcm drh haid ad ketul2 drh.. hrini hri ke 4 drh spoting coklat.. dh jupe doc , scn pun xnmpk ape2… nnt 2mnggu cek upt balik.. tlg doakan utk sy .. first preggy

2y ago

hampir sama sis keadaan kita. semoga baby kita baik2 Amin .

yg color coklat tu sama mcm sy.. hri ni da msuk 5 hari turun drh coklat skit2 mcm tu.. da pegi scan doc kata baby xmmbesar dan jantung baby blm ada lg... skrg ni sy harapkan baby survive la...

2y ago

sy klau ikutkan pngiraan priod awal & last 5hb 11 awal last 9hb 11,bila scan smlm doc ckp kndungan bru 7 mnggu..risau sngt sbb ada kluar bleddng coklat tu..

Jumpa doktor untuk scan dulu, tengok kandungan dalam rahim, baby ada heartbeat, ada polyps ke. Boleh cuba minta injection dan ubat duphaston untuk kuatkan rahim.

hr ni 5mgu 3 hri still x de tnda nk dtg bln..kua drh ckit je..bln lps cek upt ngativ..bln ni blm lg..drhnye kua tp x koto kt seluar pn npe ye..normal ke cmtu

nak tanya? period late 40 hari,pastu bila dtg period tu,kluar darah dan ketul mcm ni,apa tanda dia ye?blh bg penjelasan?

2y ago

Kalu ada bau..darah period..kdg2 hormon..dh test upt?negatif ke positif?

KALAU JADI MACAM NI TOLONGLAH JUMPA DOC KALAU MASIH SAYANG BABY DALAM PERUT TU ...

2y ago

uda jmpa doktor sis. doktor ckp msih ada lg baby . esok kena jmpa blik doktor scan sekali lgi. hrp2 semuanya ok. Amin. doakan ya..

Allah...x berani nk taip...teringat sejarah..semoga dipermudahkan segala urusan

2y ago

Amin sis. tlg doakn ya..

Segera jumpa doktor. Ubat kuatkan rahim ni doktor je boleh prescribe