Scan baby

Perlu ke saya pergi scan baby di klinik swasta sebelum pergi buat buku pink di klinik kesihatan?

7 Balas

Saya buat macam tu, upt +ve & ada spotting), sahkan dulu di klinik swasta (doc sahkan 4 minggu kandungan dlm rahim) & doc swasta nasihatkan sy buka buku pink cpt sbb sy berisiko. Doc juga bg ubat kuatkan rahim. Sy call kk, kk terus bg date buka buku pink keesokannya. KK pun buat scan & sahkan perkara yg sama dan bg ubat zat besi terus sbb dah cek darah dan urine juga pd hari yg sama. So rasa tenang bila doc swasta dan kk confirm perkara yg sama. 😊 Sy 1st pregnancy (berisiko). So, lain pengalaman dgn ibu hamil lain.

2y ago

Terima kasih sebab share pengalaman 🥰🥰

Kalau ikut kk tempat Sy ni, sy suggest pegi la scan kat swasta dulu, sbb nya Sy ni nak masuk third trimester pun takde scan apa pun dekat kk. Nasib la rajin ke swasta sendiri, ada la jgk scan apa semua. Atau boleh try call kk yg nak pegi tu tanya, nnti ada buat scan apa semua tak. Kalau kk ada buat, proceed je terus dgn kk. P/s: Kalau yakin confident pregnancy sihat and tak berisiko tak pegi scan pun takpe.

2y ago

baik lah Terima kasih🥰🥰

Hi mommy. Tak perlu. Kalau mommy nak scan jantina dan tahap tumbesaran seiring dengan usia bayi better buat 20w keatas ya. Doc mostly sarankan begitu.

2y ago

Sama² ☺️

perlu,lagi bgs...nty kalo doc swasta bg gmbr scan,Bawa p k.kesihatan.skli dgn test upt.nty dorg akan bg tarikh temujanji.

Tak perlu pun..boleh terus buat buku pink.Kalau nk pg scan jugak baby kat klinik swasta pun takde masalah

2y ago

baik Terima kasih🥰

Saya call KK, dia mintak p scan dlu kat swasta bila buka buku pink dia minta gambar scan tu.

bole terus buat buku pink

2y ago

baik Terima kasih 🥰🥰