Estimated 2 jam sebelum dan selepas zincofer

Perlu betul² 2 jam ke xboleh 1 jam lepas makan malam nak makan zincofer? Makan biasa jam [email protected]. Rasa macam darurat ja tunggu 2 jam lepas makan malam baru nak makan zincofer tu ? pastu tunggu 2 jam lagi ke kalau nak minum susu? Alahai fengsan..dahla mata nak sangat tido awal jam 8 or 9 dah nak tidoi.. huaaa..

4 Balas

Saya makan zincofer ni before tidur 😂 punya taknak muntah balik. Membazir makanan yg dijamah berkali2. Tapi taktau la cara saya ni elok ke tak. Tak refer klnik lagi. Sebab nurse hanya bgtau kalau tak rasi nanti tukar. Next appointment baru berkesempatan nak bgtau 😅 skrg pun memang kejap makan kejap tak

4y ago

Boleh mcmtu sis..doc sy bgthu mkn zincofer sebelum nk tido klo tknk mknan tuh kluar balik..tpi jenis sy, dh mkn zincofer sblom tido, tgh2 pagi pkol 3 4 die perut menggelegak..ta selesa btul..huhu

Kalau tak betul cara makan nanti ubat tak serap , kalau tak serap betul tak naik lah hb tu . Tapi masa saya pregnant pun saya tak ikut sangat , tapi hb saya memang tak de masalah pun . Kalau yang ada maslaah hb rendah kena lah makan dengan betul

5y ago

Haah itulah saya takut. Tu saya follow 2 jam sebelum dan 2 jam selepas baru ambik makanan atau nak makan apa². Tp letih gak tunggu 2 jam setiap masa 😂

Saya makan pagi..pukul 10 mmg akan makan,kadang2 lewat jgkk😅..entahh kk tulis makan pagi..mana satu yang betul..pagi atau malam yg elok ye..hb mmg naik turun😁

5y ago

Saya makan awal² pg jam 6pg. Jam 8 bru sarapan. Malam makan jam 8malam sbb kena jarak 2 jam katanya selepas makan malam 😌

Sy selalunya mkn zincofer 2 jam lepas mkn. Biasanya pukul 1 tghri mcm tu mkn. Sbb sy jenis tak sarapan. Brunch je. Pastu sy selangkan 30 min/1 jam lepas zincofer utk mkn benda2 lain.

5y ago

Sis makan zincofer berapa kali sehari? Saya 1 biji 2kali sehari huhu. Owh boleh ye selangkan 30 min/1 jam lepas ambik zincofer utk makan benda lain?