Mau tny,ada siapa2 kh ada rsa bgatal2 di bagian badan mcm di paha kaki n tgn masa hamil

Perkara bisa kh klu bgini

Mau tny,ada siapa2 kh ada rsa bgatal2 di bagian badan mcm di paha kaki n tgn masa hamil
13 Balas

Saya punya lagi teruk. Naik ruam merah, gatal seluruh badan depan belakang. Kalau ada yg tgk post Mua Bellaz, badan saya jadi mcm tu tapi Alhamdulillah xnaik dekat muka. Hampir 3minggu ingatkan chicken pox sbb naik biji merah tapi xberair jadi gatal2 miang at the end kulit jadi kering gelupas sekarang ni Alhamdulillah dah ok. Setiap malam menangis ngadu kt suami mengenang nasib diri😂

Saya ada. Tapi yang jenis macam bintat gigit nyamuk tu lepastu dia bersambung jadi besar macam peta 🥲 Masa mula mula kena taktahu pembawakkan pregnant, ingatkan allergic apa apa. Rupanya memang ada pembawakkan macam ni gatal satu badan.

sy juga perna kena masa ank 1st mmg sedih la bila dah start garuh mmg x blh nak berenti. tapi bila dah gatal mmg x tahan sapu mcm² ttp gatal rasa nk garuh jer sampai x sedar dah terluka 😭

sya pernah sampai terkupas badan kaki paha betis semua di rasa sis ni pun 27 mggu kaki krem dah sekarang peggang sakit teggang keras lagi Bila jalan muka pun kembang

Hi. Saya pun pernah alami masa pregnant. Sebaiknya elakkan guna sabun anti-bakteria buat beberapa bulan. Gunakan sabun yang bersifat organik.

Ye sama. Sbb hormon ngandung. Nanti tukarlah sabun mandi cetaphil buat masa ni. Baru kurang. Saya dah berparut2 baru tukar. 😅

2y ago

Saya ada ekzema dari sebelum pregnant, sekarang dah preg lagi teruk... tak boleh berpeluh sikit kalau tak habis lah tangan dok garu sana sini sampai bintik lepastu berdarah sikit ii😭😭😭. Memang kena pakai sabun chetapil dah jangan pakai ubat sapu yg ada steroid 👍 hormon preg mmg lain 🫶🏻

kulit sdg meregang kot. sy cepat rasa gatal area lutut. lgi2 kalau lipat kaki. seronok je garu. tahu2 dh berdarah😅

Sya fikir sya sja yang sedang alami 😄 guna vicks sis hilang juga itu sya sekrang kurang”sudah 😊😊

hi.saya pun alami benda y sama dgn sis.sudah jumpa doktor,doktor kata hormon orang mengandung memang macam tu.

2y ago

Bahaya ker tak. Dr ada bg ubat ker. Sy xsempat nk ker klinik harini.

ingat sy sorang ja tgh alami 😩. hampir seminggu masih gatal teruk lg. 1 badan jadi gatal2, miang.

2y ago

ya sy pn hampir seminggu dan gatal truk 1 bdn... mlm ssh tdr sbp gatal