Adakah ibu rasakan perjalanan penyusuan susu badan ibu (breastfeeding) itu sukar?

<a href='/feed/hash/WorldBreastfeedingWeek'>#WorldBreastfeedingWeek</a>  <a href='/feed/hash/WBW2021'>#WBW2021</a>
Voice your Opinion
Ya
Tidak
Kadang-kadang

1108 respon

8 Balas

alhamdulillah ok...dan alhamdulillah berjaya susukan anak hingga umo 2 tahun 1 bulan..yeayy🎉🎉🎉sekarang terpaksa stop sebab since dapat vaksin utk covid bila susukan anak ..anak mengalami effect dari vaksin.. kesian tgk dia bila dia demam teruk dan sakit kepala ..jadi terpaksa stop susu awal..tp nasib dia dah umo 2 tahun bru try berhentikan..

Untuk kelahiran anak ke-5 saya pada 2/8/2021, saya sangat sedih kerana tak dapat menyusukan baby sejak baby lahir kerana saya disahkan positif covid19. Saya & anak diasingkan sehingga saya habis kuarantin. Semoga dipermudahkan segala urusan kita semua. Aminn😢 ❤️❤️

Anak pertama saya lambat utk adapt dgn bf. Terlalu banyak masalah sehinggakan terpaksa mix dgn formula. Mungkin tubuh badan ibu sejenia tak ready dgn masalah puting lagi. Hahaha.. anyway seronok bf journey ni.. rindunyaaaa

Agak sukar. Anak alami jaundice masa lahir hampir sebulan. Ambil masa juga dia nak direct bf. Tapi walaupun pam masih ada bonding tu. Kena usaha cari position bila berikan susu.

Kadang-kadang

kinda

tak

Ya