Adakah kemungkinan saya hamil?

Period sy teratur tp kali ni da lewat 5 hari dari tarikh spatutnye. Adakah kemungkinan sy hamil? Untuk upt, bila spatutnye sy bole start cek? Harap dpt jwpn la sbb sy first time

17 Balas

sy haid x lewt pn.gatal tgn chek eh samar² lak..mcm x cya..pstu sok bli yg jnis lain pn sme jgk Samar tp still double..lusa bli lgi ttp double line walau xpekt.. alhamdulillah rzki Allah nk ksi sempena anniversary sy yg prtama..now sy hmil ank ke 4..skrg dh 7 mnggu..moga BBY siht mmbesr..aminn yarabalallamiinn..insyaa ALLAH Ada rzki adik..adk dh bole chek..

2y ago

@anon, hormon dlm badan org lain2 sis. ada yg tinggi ada yg rendah. biasa la tu kalau awal2 line pudar. saya 4 hari delay dah naik line pekat. test pakai upt dipntell. sis try pulak pakai upt ni lepas 48jam

Berkenaan dgn UPT samar2 ataupun pekat tu, sy pun tak pasti sebab apa. Macam sy masa pregnant anak yg pertama & kedua, naik line samar2 je walaupun dah lewat period 1-2minggu, waktu tu sy pregnant anak2 lelaki. Bila pregnant anak yg ketiga ni sy lewat period 4hari je, tapi double line tu naik pekat pulak 🥰

dah boleh cek . beli upt test kat mana mana farmasi atau watson . digalakkan cek untuk air kencing yang pertama lepas bangun tidur sebab time tu kita tak makan apa apa dan minum apa apa lagi . jadi waktu tu sangat accurate . so masa nak bangun subuh tu . boleh terus cek

cek je untuk puaskan hati.. takut ter buat aktiviti berat untuk jaga2 lain org lain thap hormon. klaau cek negative tpi rasa mcm pregnant follow je naluri tu untuk puaskan hati tkut tbuat benda lmbat pulak positive nya lain org lain sis...

kalau period regular dah boleh check dah. saya period regular delay 4 hari dah naik terang double line. sis boleh try upt dipntell. kalau naik double line, repeat pakai clearblue digital utk est week. goodluck!

Dah boleh check kot..Sy date period lagi 3-4 hari pun dah tak sabar nak check upt. Cane sis boleh bersabar tunggu sampai period delay 5 hari eh.. 😅 kalau sy ni dah terlalu excited agaknye 🫣

beli saja test upt tu.. mcm sy pun lewat sehari dua jak terus beli.. alhamdulillah positif.. lepas 2 minggu baru scan nampak janin dan kantungnya walaupun baru sekecil2 kekacang

saya lwt shari jea dah check n alhamdulillah. cuba puan check upt. kalau ngatif mybe hormon. sbb sy dlu pon prnh lwt smggu n ngtif even sblm nie period teratur skali pon.

Dah boleh try cek tuu klau 5 hari tak period ag .. sy aituu 3 hari tak period pon dah cek n alhamdulillah btol preg sbb slalu period teratur jer 🤭

saya check masa lewat seminggu. naik double line samar. pastu check setiap 2 hari sekali selama seminggu, alhamdulillah makin lama makin terang