Tanda-Tanda Ingin Bersalin Yang Ibu Perlu Waspada

Perhatian buat ibu-ibu hamil, terutamanya yang di Trimester Ke-3! Anda dah patut tahu ya tanda-tanda nak bersalin ni. Mungkin lain orang lain tandanya, tapi 5 ciri ini yang kebiasaanya dialami oleh ibu hamil.

Tanda-Tanda Ingin Bersalin Yang Ibu Perlu Waspada
11 Balas

saya ibu hamil anak ketiga, sudah memasuki minggu yg ke 36, bagaimana jika perkara ini berlaku ? 1minggu yg lepas, saya menghadapi tanda2 seperti cirit birit hampir dekat 5 hari, tapi semakin membaik, hari pertama mula cirit birit ade beberapa tanda yang elain serentak mula muncul, contraction untuk tempoh waktu yg sekata , datang dengan kerap untuk jarak waktu yang agak dekat, keputihan berwarna putih jernih tidak berbau, ia kerap keluar apabila sya baring, menukar kedudukan punggung dan apabila cntraction dtg, sye mula berasa seperti teramat sgt letih sehinggakan duduk di meja makan untuk bersarapan hampir sahaja terlelap tanpa sya tersedar, bayi teramat sgt aktif terkadang sampai tidk mampu untuk melakukan sebarang kerja kerana terlalu aktif hingga terasa sakit , tetapi masuk hari yg ke lima hari ini semua tanda itu hilang, tetapi saya mula demam, batuk yg agak teruk jugak, tapi bdan tidak berasa panas sama sekali, cuma yg agak merisaukan saya ialah bayi dlam kandungan sya mula kurang bergerak tetapi bila mana berlaku pergerakan yg bayi buat ia hanya gerak dgn menekan2 ke area bawah, terasa ngilu dia area kemaluan dn bahagian dubur seperti menekan2 ke bWah

sya dah cirit-birit 4 hari, tp xpasti knp sbb kandungan baru 27weeks...najis air shj,kadang 3x,kadang 4x p buang..cuma baby masih aktif, dan selalu terasa sakit punggung, klu perut sya mmg org lihat dah turun sgt.. 😌😖

saya dah 38 weeks...cirit birit 3hari dah n sakit belakang...alhamdulillah baby masih aktif..kadang2 mgeras jgak kejap2

5mo ago

xmau kluaq lagi..sronok main lagi..

6. Ada spotting

👍🏻

👍

綺良々愁大

👌

👍