35Week 4days

Perasaan takut nak bersalin dah datang, bercampur baur dah..risau terberanak awal dan x tahu mcm mana rasa sakit nk beranak sebab ank pertama. risau sangat. Sapa tau sakit contraction tu mcm mana????

13 Balas

Rasa macam sakit senggugut yang kuat dan benda tu tahan selama 40 saat ke 60 saat. Lepas tu sakit tu hilang dalam masa 5 minit. Boleh relax jap. Pastu lepas 5 minit datang lagi dan berterusan.(ini anggaran pembukaan dah 5 cm) Tak berhenti langsung sampai masa nak terberanak tu jangka masa contraction dan relax tu cuma selang 1 minit . Ps./Kalau dah rasa contraction kerap 20 minit atau 10 minit sekali terus ke hospital bilik saringan bersalin tau. Confirm dah ada bukaan serviks.

4y ago

Sebab bila dah keluar darah maknanya dah ada bukaan serviks yang besar

Sakit sungguh2 lg2 bila jln semakin besar buka. Doa bnyak2 moga2 sakit tu x lama. Sakit tu memang sakit. Bila baby dah keluar syukur yg x trhingga.. Hilang semua kesakitan Allah swt gantikn dengan kegembiraan bila lihat anugerah Allah yg x trnilai itu.

4y ago

Ya, benar sekali

samaa la sy pn 35w4d.. berdebar2 setiap hari..lagi2 aritu doc da ckp kena bsalin awal..kena induce.. harap2 bby laa yg offer kua sblm induce.. moga kita dpermudahkan nt.

1y ago

akk bersalin 35week ke??

Ni jujur la ..skit dia mcm nyawa kat hidung 😌 time tu ingat Allah n mak je 🤣 lahirkn ank kedua ingat ank Allah n ank sulung kat umh 😂

Saya 35 weeks 2 days,anak pertama juga.X sabar mau melahirkan but at the same time nervous gila.Semoga urusan kita dipermudahkan nanti sis ❤️

4y ago

InsyaAllah mudah mudahan Amiin.. 💕💕

Sabar ya mommies. Semua akan laluinya. Insya allah kita berjuang demi 1 nyawa. Siapa tu?...zuriat kita(saham dunia akhirat kita)

4y ago

Wc..sama2 kita bg sokongan moral

Trust me mummy,time baby nak keluar tu awak dah takde masa nak pikir rasa sakit,awak akan rasa eksited taksabar nak tengok baby.

Masa awal2 ni memang rasa cuak je.. tapi bila sampai waktu, akan timbul rasa excited je sebenarnya..so be calm ya mommy❤❤

Knp sis tnya soalan ni.sy da terpikir pikir da niii 😭😭😭...ni bru 33w4d da rasa serammm..smoga kite kuatt💪💪💪😭

4y ago

Sama la sy sis...sy kerja hadap jem 1jam gi balik klu x jem 20min je uma ke tmpt keje.andai kata sakit kt tmpt keje redah jela spital paling dekat..mtk2 urusan kite dipermudahkn ye sis.aminn

Sabar ye..bb akan lahir bila tiba masanya.semoga dipermudahkan segala urusan.