Anda rasa perangai anda berubah tak sejak hamil?

Voice your Opinion
Ya
Tidak

1529 respon

28 Balas

Memula dlu masa awal 2 bulan tu ade la mcm kecamuk skit. Sebab umur dah 43 skali allah bg rezeki anak no 3. Anak yg last dah umur 18. Mana x resah mikirnya. Dgn kita ni high risk lagi. Dgn doktor ada yg cakap ok ada yg cakap sindrom down lah, kecacatan janin lah, ada yg kata tgk dlm 20w ni ok ke x.. Ya allah Macam2 pikir huhu. Ni skrg x nak pikir yg x baik dah. Cakap lah nak cakap apa. Apa pun keadaan kita inshaAllah terima je. Lagi2 baby dah start kicking2 boxing dlm perut ni trus malas nak ambil cakap org dah. Alhamdulillah minggu ni dah 20w. Mohon kalian doakan saya agar urusan mengandung kali ni dan bersalin bln 1 nnt Allah permudahkan. Dan mudah2an semua ibu2 dipermudahkan allah jua. Aaminn ya allah ♥️

2y ago

InshaAllah... Aaminn ya allah. Terima kasih.. Sedap skit ati ni dekk😁

ya berubah apatah lagi sekarang dah 7bulan 2mnggu lagi nak msuk 8bulan 😂 makin sensitive rasanya ..kjap ok ..kjap tak ok..jgn lagi kalau ada org yg taknak kalah dlam prbualan..mmg nonstop mnjwab lpastu kecik hati 😂 lpas sedar dari smua rasa sensitive trus pelik..eh? knpa aku mcm ni? pastu snyum2 sbb pelik dgn emosi sndri 🤣

Menangis tkde sebab, makan pun boleh menangis. Bila tk tahu nak makan apa pun menangis sbb saya time pregnant ni tiba2 tk boleh mkn ayam. Dulu ayam tu lah favourite. Suka cari pasal dgn husband benda tkleh salah sikit kuat melenting 😣 nasib baik husband faham sbb pelik tengok isteri tiba2 berubah perangai jadi singa 😅

Yeaaa , lagi lagi org xnak mengalah dalam bercakap dengan kitaa hahah . pdhal kitaa tau diaa betul tp kitaa nak jugk betul 😂 . hahaha smpai tarik mukaa sngup gaduh , lpastu husb pun cakap sikit sikit tarik mukaa nak cari gaduh . U dah berubah sekarang HAHAHAHAAHA

biasa dgr ppuan pregnant cpt mrh,tp sy nie terbalik plk,😅sblum pregnant cpt mrh...bila pregnant nie byk sabar😅 xcpt melenting...cuma mudah nangis 😂 kna tegur n tggi suara sikit nangis mcm sakit😂

awal2 pregnant mmg emosi terganggu sikit lagi2 sbb xsangka pregnant awal. tp alhamdulillah skrg dah ok. cuma kdg2 dtg angin kusss jgk la hahahah

Awal² pregnant dlu xde perubahan apa tapi sejak 2nd nak naik 3rd trimester ni perangai xnk berenggang dgn husband tu makin menjdi plk. Lepastu tetiba nangis tnpa sebab 😂😂

waktu trimister 1 selalu mual pening kpala...awal ii selalu muntah ii teruk sgt sampai mkn pun mesti muntah balik... 😂 skrg alhamdulillah ok

lebih tegas. kalau tak puas hati apa2, suka cakap direct terus kt husband. no means no. takde kiri, takde kanan. mmg no 😅

Time second trimester kerja nak nangis je , padahal sendiri cari gaduh. Sampai laa ni cepat terasa sikit sikit nak nangis 😂