Adakah pil perancang berkesan untuk mencegah kehamilan?
Voice your Opinion
Berkesan
Tidak berkesan
Tak pasti lagi

3321 respon

13 Balas

anak first sy ambil sbb czer mmg berkesan utk tempoh 4tahun..tp bdn naik mcm dipam2 sy berhenti & melekat utk anak kedua..Lps besalin yg kedua merancang sendiri 5 tahun jgk berjaya tp bila anak dah besar teringin nak baby lg, so berusaha allhamdulilah berhasil tggu bln 11 utk kelahiran anak ke3..Saya mmg merancang sbb cuti utk besalin mmg cukup utk 5 org anak tp sy&suami berbincang 4 org sbb faktor kerjaya,umur & kesihatan serta perhatian pada anak2..tapi kita mampu merancang Allah jgklah penentu segalanya☺️

anak pertama tempo 3tahun,,,tapi anak kedua 6tahun Karna anak kedua sbb czer,jadi nak dapat kan anak ke tiga ,mmg sy jarak kan 6tahun

Mungkin pd spruh org brkesan...tp mcm sy yg pnh ada cyst jika ambil akan ada kesan sampingan..jd trpkse la.merancng sndri

berkesan utk sesetengah org

Saya ambik almost 17 years

Tak pasti, tak pernah cuba

Tak guna jadi tak tahu..

Ok lagi rancang sendiri

I am not really sure

tak pasti