adakah normal bayi 28hari minum susu 4oz tak sampai 2jam baby minum susu lagi?

penyusuan susu botol

2 Balas

anak saye pun. tpi lps nyusu die muntah. overfeed.(baru tahu) 😅 mse checkup 1bulan, misi tanye bgi bpe oz. ckp 4oz setiap 2 jam. kdg x smpai 2 jam. die marah. suh bgi ikut table dkt pek susu formula (anak saye campur formula & susu bdn) skrg 2oz tiap2 2-3jam. jgn anak nangis bgi susu trus. mungkin die x selese nk urut/nk ngempeng.

kalau baby takde muntah banyak lepas susu, okay je sis. sebab baby akan muntah kalau overfeeding. macam anak sy, sampai umur dia 2 bulan lebih dia still minum 2oz setiap 2 jam. pastu masa 3 bulan, baru naik 3oz. ni dah nak masuk 4 bulan, baru sehari dua ni start minum 4oz.