baby 1month

Normal ke baby 1month minum susu 4oz tiap 2jam?. Masa baby 21hari doc kata baby perlukan susu 2.5oz tiap 2jam. Itu pun sbb baby kuning. Bg 3oz baby masih isap puting botol susu macam xckup.

2 Balas

Puan try tukar puting yg lubang dia kecik...sy cdgkan try puting pigeon..kalau puting lubang besar ni mmg cepat bby sedut..kalau trlebih mnum susu tkut kembung ngn muntah pula dia..tp kalau bby puan ok xda masalah..

1y ago

mcm ank sy 😥

depends berat bby jgak.. saiz perut bby pn kadang x sama.. ade yg ni besar yg tu kecik..

5y ago

ya.. ikot berat.. xkn berat tu berat tapi minum sikit kn.. takpe.. as long as bby x muntah over feed sudah la..