Pernah terjadi sesuatu yang tidak menyenangkan semasa travel dengan bayi anda?
Voice your Opinion
Ya (ceritakan di komen)
Tidak

3937 respon

65 Balas

Anak muntah dengan banyak sebab sy silap makan. Xtahu yg makanan tu angin boleh efek kembung. Sy angin sikit tp baby terus muntah2 dengan banyakkkkk! Habis baju dia... Tudung saya.... Baju saya.... Huhuhu. Basah lencun sy. Sebab dia sedang mengempeng dalam kereta masa tu. Dah sejam dia ngempeng dan menyusu. Keluar mmg banyak laaa. Mujur sangat masa tu dah nak balik rumah. Xde baju spare, so pakai jaket suami yg always tergantung kat kereta 😅 pengajarannya sediakan baju spare dalam kereta haha.

Semasa makan snek jejari ikan di dalam kereta, baby yg sedang didukung mengambil jejari ikan dari tangan dan terus mmasukkan ke dlm mulutnya...cubaan utk korek mknn trsebut gagal krna telah ditelan dgn cepat 😂kesannya timbul ruam seluruh muka dan badan selama 3hari mungkin kesan dari bahan perasa pada jejari ikan tu...pengajaran utk mkn dgn lebih cermat lepas ni 🙂

Masa raya haji terpaksa balik kampung sehari sebelum raya..ms tu blk ke pantai timur..bayangkan teraangkut jem hampir 16jam sahaja untuk sampai ke kampung gua musang..anak menangis x henti smpaikn sy sendiri pn turut hendak menangis..perjalanan kali ni sangat2 mencabar lg pn ms tu tgh berpantang 24 hari

Anak jatuh dari pangkin then kepala koyak. Darah tak berhenti mengalir. Takut sangat tapi suami pesan kita kena buat anak rasa tenang. Jangan kalut sangat. Saya pun berzikir tanpa henti dukung anak sampai emegency room, alhamdulillah.. anak takada apa yang serius. Semakin cerdik buat sesuatu..

tercekik semasa makan biskut beras..tiba tiba anak diam..hati terkedu..nasib baik ada kakak yang tolong menjolok tekak baby..dan baby kembali normal seperti biasa..jangan bagi baby anda makan sendiri..sebaiknya suap ia...

Muntah beberapa kali, berak dlm kapal terbang(mencabar okayy nk bersihkan😆), xbole duk diam dlm kapal (dia xmau dduk😢, mau bedukung), n penah g vietnam lupa bawa susu lebihhh😭 paling tragis laa rasaa.

Baby muntah susu pada shawl yang saya pakai😂. Jaranglah tak comot emaknya kalau travel dengan baby. Lagi satu, dia menangis kuat betul sampai org sekeliling pandang2 😅.

Baby jenis tidur berbuai... pergi cameron kena angkut semua..huhu.. Day 1 tidur ok lago without buai... hari ke 2 menangis mcm kena dera...letak buai terus lena..haha

5y ago

Aah. Sama la. Siang anak sy buai sikit2 bila sy terpaksa buat kerja. Atau nak berak ke tp dia xtidur. Huhuhuhu. Kalau x ngisla dia baring bawah 😂kalau boleh layan dia ngempeng 24/7 xde buai xde mslh hahahaha. Tp rumah nk kene urus jgk. Sllu masuk buai sbb nk makan dgn suami, nak mandi 😅

takut pasir pantai, bile buka seliper boleh pulak ckp kotor, dgn mandi kolam selamat tak lemas walaupun pakai pelampung

Ya.. allergic pada umur setahun lebih. Badan muka semua jadi bengkak. Sampai terpaksa ambik injection dekat klinik.